Prethodni članak
Sljedeći članak

Započela izgradnja dječjeg igrališta: 'Uredit ćemo prostor za kvalitetno provođenje slobodnog vremena djece, ali i roditelja'


Započeli su radovi na izgradnji dječjeg igrališta kod Spomen doma u Lugu Poznanovečkom. Projekt je odabran za sufinanciranje putem natječaja LAG-a Zeleni bregi, a Ugovor o financiranju potpisan je s Agencijom za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju. Izvođač radova je obrt Građevinar „Hrvoj“.

Projektom je predviđena izgradnja i opremanje novog dječjeg igrališta kod Spomen doma u Lugu Poznanovečkom, koje će se sastojati od prostora sa spravama za dječju igru, višenamjenskog prostora za dječju igru, uređene zelene površine prekrivene travom i odgovarajućom vegetacijom, panel ograde koja je predviđena oko cijelog igrališta, elemenata urbane opreme te pripadajuće komunikacijske pješačke površine.

Opći cilj projekta je poboljšanje uvjeta i uvođenje novih usluga kroz stvaranje adekvatnog, kvalitetnog i sigurnog prostora za boravak djece na otvorenom, svakodnevnu igru na rekreacijskoj i kreativnoj opremi igrališta uz razvoj motorike, fizičke koordinacije i socijalnih vještina djece – najmlađih članova zajednice. Cilj je usađivanje navika aktivnog života i tjelesne aktivnosti čime se indirektno utječe na zdravlje i navike djece od malih nogu, kažu iz Općine Bedekovčina.

Novo dječje igralište bit će površine 224,50 kvadrata, od čega 201,70 m2 unutar ograde igrališta, postavit će se panel ograda oko dječjeg igrališta, izgraditi pristupne pješačke staze, montirati sprave za igru, urediti zelena površina i odgovarajuća vegetacija, postaviti klupe za sjedenje i koševi za otpatke te osigurati prostor za kvalitetno provođenje slobodnog vremena, roditelja te ostalih stanovnika naselja Lug Poznanovečki, ali i područja čitave općine.

Ukupna vrijednost projekta: 80. 150,64 eura odnosno 603.895,00 kuna, a iznos potpore je 32.917,22 eura odnosno 248.014,80 kuna. Projekt je sufinanciran sredstvima Europske unije, iz Europskog poljoprivrednog fonda za ruralni razvoj.

 

Još članaka iz "Bedekovčina"

Facebook