Prethodni članak
Sljedeći članak

Vrlo dobar Tondach može žaliti za dva boda

3. NL – centar: 23. kolo: Tondach – Vrapče 0:0


U 23. kolu 3. NL centar Tondach je u Bedekovčini dočekao Vrapče. Nova domaća utakmica stigla je nakon gostovanja u Maču kod Gaja, u zagorskom derbiju, u kojem je Tondach pružio vrlo dobar otpor i bilo blizu barem bodu. Stoga je to bila dobra najava za novu domaći pokušaj hvatanja važnih bodova.

Na odmor bez golova, Tondach bolji

Prva prijetnja stigla je od strane gostiju i to u šestoj minuti, kada se Ivan Pađen probio s desne strane u kazneni prostor i pucao, no Fran Martinec je obranio. Na drugoj strani Loren Jurina u sedmoj minuti ubacuje s lijeve strane, no ubacivanje se pretvara u udarac i golman gostiju Ivan Ševerdija ima dosta problema s loptom, ali ipak nekako izbija loptu.

U 14. minuti ubacivanje domaćina s desne strane na Petra Boronjeka, ali u zadnji čas obrana izbija u korner, nakon kojega Ševerdiji ispada lopta pa domaćini dobivaju još jedan korner. Ovaj puta Tin Usmiani puca glavom, golman je svladan, ali netko pred crtom izbija glavom. U 17. minuti bježi po desnoj strani Boronjek, a na 18 metara malo iskosa ruši ga Frane Vučemilović Vranjić. Puca Marko Mlinarić ali Ševerdija brani.

U 25. minuti Boronjek iz kaznenog prostora daje povratnu za Andriju Frančinu, koji ubacuje desno za Mlinarića, koji pak daje povratnu za Franka Borovčaka. On puca po zemlji iz prve, ali Ševerdija brani. U 40. minuti novi korner za domaćine, u skoku je najviši Jurica Hendija, ali udarac glavom odlazi pored gola. Jedan od rijetkih pokušaja gostiju u prvom dijelu, stigao je u 43. minuti, kada je lopta iz slobodnjaka ubačena na nekih 13 metara, gdje glavom puca Matej Kelava, ali Fran Martinec lako hvata loptu.

U nadoknadi prvog poluvremena Mlinarić se solidno probio po desnoj strani, ušao prema sredini i pucao sa 18 metara iskosa, ali pored gola. Na odmor se odlazi bez golova, a Tondach je taj koji može žaliti zbog toga. U svakom slučaju u prvih 45 minuta nije se moglo prepoznati koja je ekipa iz ovog dvoboja na zadnjem mjestu.

Tondach opet bolji, ali bez gola

Tondach je i u nastavak krenu aktivnije, i nakon što je u 47. minuti Mlinarić zaustavljen na 20 metara, pri čemu je tražio i igranje rukom, minutu kasnije se isti igrač dobro oslobodio na 18 metara i pucao, ali Ševerdija brani. U 50. minuti, nakon kornera za domaćine, lopta se odbija do Frančina na 20 metara s lijeve strane, no njegov udarac odlazi preko gola. Na drugoj strani, prekid u 54. minuti za goste. Nakon ubacivanja iz slobodnjaka s lijeve strane, Hendija odbija, a Bartol Markušić puca sa 25 metara, visoko preko gola.

Nakon dvadesetak minuta igre po središnjici, bez pokušaja, u 73. minuti Boronjek se probio po desnoj strani i dao povratnu za Usmiania, ali njegov udarac od bloka odlazi u korner. Iz tog kornera, do prilike dolazi Hendija, koji puca glavom, malo pored gola. U 74.  minuti Borovčak dobiva jednu loptu na desnoj strani i puca malo iskosa sa 15 metara, no Ševerdija hvata loptu. U 78. minuti Karlo Bobinec je smirio jednu loptu na 18 metara, malo se oslobodio čuvara i pucao, ali pored gola.  

U 86. minuti dugu loptu Bobinec na nekih 40 metara sjajno spušta na Mlinarića, koji je jedan na jedan, malo vara čuvara i puca jako, ali preko gola. U 87. minuti Tondach je morao zabiti Mlinarić je pobjegao po desnoj strani, izašao sam na Ševerdiju, no previše je komplicirao, na kraju driblao i golmana, pa dao povratnu za Bobica, koji puca ali pogađa jednog igrača u prsa. U nadoknadi gosti prijete iz kornera, no lopta odlazi pored gola. U zadnjim sekundama, gosti imaju zicer. Nakon ubacivanja s centra Bruno Špišić je ostao sam na pet meztara, no njegov udarac sjajno brani Martinec. Utakmica tako završava bez golova, no Tondach i te kako može žaliti za preostala dva boda, jer ničime se nije vidjelo da je Tondach zadnji na ljestvici, a Vrapče pri vrhu.

3. NL – centar, 23. kolo

TONDACH – VRAPČE 0:0

SUCI: Krvarić, Bedeniković, Sumpor; GLEDATELJA: 200

TONDACH: Martinec, Kralj, Hendija, Mlinarić (90' Kovjanić), Borovčak, Boronjek, Frančina, L. Jurina, Jagarčec (70' Bobinec), D. Bosec, Usmiani (81' Videk); trener: Mario Čehulić

VRAPČE: Ševerdija, Vučemilović – Vranjić, Gjaja, Bošnjak, Maciel, Srpak, Kelava, Pađen (52' Pilipović), Ćosić, Markušić (71' Tolić), Špišić; trener: Denis Bezer

Još članaka iz "Bedekovčina"

Facebook