Prethodni članak
Sljedeći članak

Trebaju novi grb i zastava Bedekovčine, sadašnji nisu odobreni niti su po pravilima

Utvrđeno je da se od osnutka Općine nije pokrenuo postupak kod Ministarstva uprave za odobrenje grba i zastave


Na sjednici Općinskog vijeća Bedekovčine podnesena je informacija o zahtjevu za odobrenjem grba i zastave Općine Bedekovčina. Naime, utvrđeno je da se od osnutka Općine nije pokrenuo postupak kod Ministarstva uprave za odobrenje grba i zastave.

'Općina je krenula u postupak odobrenja, a u konzultacijama s Ministarstvom i stručnom osobom utvrđeno je da prethodni grb nije izrađen prema pravilima heraldike te kao takav ne može biti odobren, stoga je bilo potrebno pristupiti izradi novih likovnih rješenja', rekao je načelnik Darko Ban. Izrađena su tri likovna rješenja grba i zastave te je provedeno savjetovanje sa zainteresiranom javnošću na koje nije pristigla nijedna primjedba, sugestija ili komentar. Donijet je zaključak o ponovnom pokretanju postupka savjetovanja sa zainteresiranom javnošću.

Vijećnici su usvojili i Plan djelovanja u području prirodnih nepogoda za 2021. godinu. Načelnik Darko Ban naglasio je da je analiza pokazala kako Općina Bedekovčina ima snage kojima će provesti mjere za ublažavanje i otklanjanje izravnih posljedica prirodne nepogode, a nositelji tih su operativne snage sustava Civilne zaštite Općine.

Prihvaćen je i prijedlog izmjena i dopuna Odluke o nerazvrstanim cestama. Naime, Općina Bedekovčina će u prosincu 2020. godine pokrenuti postupak evidentiranja nerazvrstane ceste NC BD2-027 Magdalenićeva ulica - crkva Sv. Barbare te nerazvrstane ceste NC BD3-029 Gajeva ulica - osnovna škola – Naselje Stanići. Odlučeno je i kako Općina Bedekovčina u idućoj godini ne planira davati koncesije, s obzirom na to da u 2021. i 2022. godini ne istječe ni jedna koncesija.

Još članaka iz "Bedekovčina"

Facebook

Na Jadranskoj magistrali (DC8) između Karlobaga i Svete Marije Magdalene zbog vjetra zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle (I.skupina vozila), a između Novog Vinodolskog i Senja dodatno za dostavna vozila i v...

 
iz valute
u valutu

Tečajna lista služi isključivo u informativne svrhe i podliježe promjeni bez prethodne najave. Zagorje.com ne može jamčiti točnost tečajne liste koju koristi konverter. Prije provođenja stvarnih transakcija potrebno je provjeriti trenutni tečaj kod službene ustanove. Tečajna lista dohvaćena je prema online podacima Hrvatske narodne banke.

mojtv.hr - kompletan tv program