Prethodni članak
Sljedeći članak

'ŠOK TERAPIJA': Uprava smijenila trenera NK Tondach


Uprava kluba treće ligaša Tondacha donijela je odluku o smjeni trenera prve momčadi Srećka Mlinarića.

Bila je to očekivana odluka Uprave kluba obzirom da je klub ušao u negativan niz poraza koji su nastali, po mom osobnom sudu, zbog nekoliko razloga a ne zbog nekvalitetnog rada trenera: igranje svih prvenstvenih utakmica na gostujućim terenima jer odgovorni u Općini još uvijek, unatoč obećanjima, nisu ispunili zahtjeve koje traži licenca za igranje u ovom rangu natjecanja; sudačke „pogreške“ u nekoliko bitnih susreta; te svakako pretanak roster za ovaj rang natjecanja.

„Nakon deset godina rada u Zagorcu iz Krapine na nagovor ljudi iz Uprave Tondacha prihvatio sam treniranje seniorske ekipe. Dugo je trajala neizvjesnost da li ostajemo četvrto ligaš ili ulazimo u treću ligu ? Na naše zadovoljstvo uz dosta natezanja ušli smo u treću ligu. Bio je to veliki izazov za sve nas i postavili smo si cilj ostanka u tom rangu takmičenja iako smo znali da moramo pojačati ekipu a istovremeno da smo ograničeni budžetom pa nam je prvi zadatak bio zadržati sve naše igrače. Uspjeli smo u tome ali su nas ipak napustili Tin Gredelj i Filip Merlin, a došli su nam golman Fran Martinec, Tin Usmiani i Martin Zrnc. U pripreme su dečki ušli jako angažirani tako da dosta njih su svoje godišnje odmore proveli trenirajući te sam zbog toga bio jako zadovoljan jer su tim činom naglasili svoj htijenje za osnovni cilj koji je pred njih postavljen – ostanak u ovom rangu natjecanja.

Nakon odličnog pripremnog razdoblja i više nego dobrog starta u prvih pet kola osvojili smo sedam bodova i bili četvrti na tablici. Nakon toga dolazi do pada i u mjesec dana ritma srijeda - subota ušli smo u ritam poraza. Nebi trebalo tražiti previše alibija, ali svih dvanaest kola igrali smo na gostujućim terenima. Uz pad forme nekoliko igrača to nam je stvaralo ogromne probleme. Normalno da uz takav niz poraza trener je prvi na udaru i Uprava je odlučila da povuče ovaj potez – smjenu trenera – kao jedan vid šok terapije. Ja ipak vjerujem u te dečke i u zadnje vrijeme se opet dižu tako da uz poneku domaću utakmicu dolaze i neki bodovi i bolji dani. Još nešto moram naglasiti - većina tih igrača radi cijeli dan i to jako utječe na njihov angažman na treningu te bih se na kraju zahvalio svim dečkima koji su me pozitivno iznenadili i Upravi na ukazanom povjerenju“ – rekao nam je Srećko Mlinarić,  sada već bivši trener Tondacha.

O razlozima smjene trenera Mlinarića pitali smo Maria Potočkog, predsjednika kluba: „ Moram naglasiti da je do smjene trenera Mlinarić došlo dogovorno između obje strane. Naime, naš glavni je problem neigranje utakmica na vlastitom terenu što je zasigurno dovelo do slabijih rezultata od očekivanja prije početka prvenstva. Na ovaj način željeli smo malo trgnuti dečke da, unatoč lošim uvjetima u kojima rade – problem su svlačionice jer se još uvijek ne mogu niti istuširati nakon treninga – se još malo „trgnu“ i pokušaju u ovih pet preostalih kola otkinuti bar pokoji bod jer se nalaze u veoma negativnom nizu od osam poraza. Novi trener kluba biti će imenovan do petka“.

Još članaka iz "Bedekovčina"

Facebook