Prethodni članak
Sljedeći članak

Predsjednik Vijeća: 'Kolar i Ban su učinili dosta loših stvari za Bedekovčinu'


Nakon što je u ponedjeljak navečer čelništvo zagorskog SDP-a, na čelu s predsjednikom Sinišom Hajdašem Dončićem i njegovim stranačkim kolegama, županom Željkom Kolarom, načelnikom Općine Bedekovčina Darkom Banom i drugima, održalo konferenciju za medije o "Slučaju Bedekovčina", svojim je priopćenjem za javnost reagirao i predsjednik bedekovčanskog Općinskog vijeća, nezavisni Marko Ocvirek.

Njegovo priopćenje za javnost prenosimo u cijelosti i bez intervencija:

"Istupima u medijima prema Općinskom vijeću Bedekovčina, župan Kolar omalovažava vijećnike i mještane općine Bedekovčina kao 2021.g. kada je između prvog i drugog kruga lokalnih izbora obećao projektnu dokumentaciju i građevinsku dozvolu do kraja 2021.g za Područnu školu.


Kasnije je obećavao da kraja 2022.g. pa do kraja 2023.g., a isto do danas nije realizirao.

U razgovoru sa županom Kolarom 2021.g. pitajući ga zašto u dva mandata nije napravio ništa za općinu Bedekovčina, odgovorio je "dečko, nije bilo zrelo, a sad u ovom mandatu ću sve napraviti"

Prošle su skoro tri godina u ovom mandatu pa se pitamo koliko treba sazrijeti općina Bedekovčina da bi nam župan nešto napravio?

Osim što je sa svojim županijskim službama dozvolio skladištenje i preradu plastike - ekološku bombu u Poznanovcu.

Kolegici Findak poručujem da je nebitna za općinu Bedekovčina te prije nego iznaša neistine, da malo bolje prouči Poslovnik Općinskog vijeća Općine Bedekovčina, pošto su amandmani podneseni sukladno navedenome u člancima 38. i 42. poslovnika Općinskog vijeća Bedekovčina.

Proračun je obustavljen od strane načelnika Bana, koji se nije složio sa većinom u vijeću i našim prijedlogom za smanjenje cijene za katastarsku izmjeru, a sredstava je bilo dovoljno za naš prijedlog što smo potkrijepili amandmanima.

Tu je vidljivo tko se služi jeftinim politikanstvom i dokazivanjem "tko je jači", a nažalost obustavom proračuna najviše će posljedice osjetiti naši mještani.

Uzeta sredstva jednog od tri amandmana zbog kojih je načelnik obustavio proračun, su iz parkirališta za Kulturni centar Grgić.

Parkiralište je uvjet za otvorenje Kulturnoga centra, a ono što je sporno da će spomenuto parkiralište koštati općinu oko 500.000 eura po do sada uloženim sredstvima, osiguranim u 2024.g. i planiranim sredstvima u 2025.g., i 2026.g.

Znači, Općina je dobila od EU fondova i uzela kreditna sredstva ukupne visine otprilike 1.500.000 eura za čitav projekt Kulturni centar Grgić, a ulaže dodatno oko 500.000 eura vlastitih sredstava u parkiralište za istu građevinu.

Nameće se pitanje zašto parkiralište stoji kao trećina projekta Kulturnog centra?

Kada smo početkom 2023.g. morali povećati cijenu roditeljima za dječji vrtić koja je nažalost bila nužna, vladajuća većina je tražila da cijena bude oko 800 kn.

Načelnik Ban je tvrdio kao fiskalno odgovoran da će općina upasti u financijske probleme ako će biti ta cijena, te predložio cijenu od 900 kn koja je na kraju prihvaćena.

Kasnije je načelnik Ban "zbog problema u natječajima i izvođačima" potrošio 1.300.000 kn više od planiranog na dva klizišta koja su ne toliko bitna za mještane općine.

Pitamo se zbog čega imamo dvostruka mjerila, odnosno zašto će Općina propasti zbog 100 kn manje cijene za vrtić našoj djeci, a neće zbog neplaniranih dodatno uloženih 1.300.000 kn u dva klizišta koja su od raspisivanja natječaja, nabave, gradnje do završetka radova prouzročili puno repova?

Iz navedenoga se može primijetiti da su spomenute osobe učinile dosta loših poteza za općinu Bedekovčina, a usude se prozivati druge koji se isključivo zalažu za dobrobit naših mještana."

Još članaka iz "Bedekovčina"

Facebook