Prethodni članak
Sljedeći članak

Pobjednik 14. Štruklijade je SŠ Zabok: ‘Niti jedno dijete ne izađe iz SŠ Zabok, a da ne zna napraviti štrukle


Najbolji štrukli ove su godine oni koje je pripremila Srednja škola Zabok, odlučio je žiri na 14. Štruklijadi, održanoj danas na Bedekovčanskim jezerima.

Drugo mjesto osvojila je Klet Zagorski dvori – Vinarija Micak, dok su treće najbolje štrukle na svijetu pripremili kuhari Osnovne škole Brestovec Orehovički.

Na ovogodišnjoj Štruklijadi izlagali su Klet Zagorski dvori – Vinarija Micak (Marija Bistrica), Villa Zelenjak – Ventek, OPG Kos, Slastice tri užitka, Vuglec breg, OPG Galic, Terme Tuhelj, Srednja škola Zabok, Srednja škola Pregrada, OŠ Brestovec Orehovički, Specijalna bolnica za medicinsku rehabilitaciju Krapinske Toplice, Specijalna bolnica za medicinsku rehabilitaciju Stubičke Toplice i Turistički apartman Snježna kraljica Sljeme.

-Mi znamo da smo dobri, a svake godine odlučuju nijanse. Tajna je u tome da naša škola uvijek njeguje stare recepte, a između njih su i štukli. Niti jedno dijete ne izađe iz SŠ Zabok, a da ne zna napraviti štrukle. Ovo su bili učenici 1. i 2. razreda, današnji mentori su bili naši bivši đaci i sadašnji profesori koji su znanje svojih profesora prenijeli na mlade generacije. Nadam se da kad preselimo u novu školu, da ćemo imati puno više mjesta i prostora i svi su doborodšli da nauče tajne pravljenja pravih zagorskih štrukli – rekla je ravnateljica SŠ Zabok Draženka Jurec.

Dražen Đurišević, predsjednik ocjenjivačke komisije, pohvalio je pobjednike te dodao da se štrukli mijenjaju kroz godine. - Po kvaliteti su ajko napredovali, puno su bolji nego ranijih godina – dodao je.


-Ovo je razlog zbog čega KZŽ gradi novi Centar kompetentnosti za turizam i ugostiteljstvo vrijedan 25 milijuna eura, pitao sam žiri je li ovaj rezultat podstrek školi to podstrek ili je ‘to baš to’. Rekli su, to je baš to. Biti najbolji u ovakvoj konkurenciji je fantastična stvar – rekao je župan Željko Kolar, dodajući da se do 19 sati na Bajerima prodalo 14.800 štrukli.

Načelnik Općine Bedekovčina Darko Ban istaknuo je da se još jednom pokazalo da su vino, štrukli i glazba dobitna kombinacija. – Na Bajerima je izvrsna posjećnost, zadovoljni smo, potrudili smo se, za ima svakog ponešto. Nadam se da su ljudi zadovoljni i da će iduće godine opet doći na Štruklijadu u Bedekovčinu – rekao je Ban.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Još članaka iz "Bedekovčina"

Facebook