Prethodni članak
Sljedeći članak

Odgajatelji, učitelji i djelatnici ustanova u Zaboku učili oživljavanje i pružanje prve pomoći


U sklopu projekta "SOS za građane" kojeg sufinancira Krapinsko-zagorska županija, Gradsko društvo Crvenog križa Zabok održalo je dva tečaja obnove znanja iz osnovnih postupaka održavanja života; u Bedekovčini i u Svetom Križu Začretju.

Sudjelovalo je 38 polaznika iz redova zaposlenika Dječjeg vrtića Bedekovčina, Osnovne škole Bedekovčina, Općinske knjižnice i čitaonice Bedekovčina, Općine Bedekovčina, Općine Sveti Križ Začretje, Dječjeg vrtića Sveti Križ Začretje, Općinske knjižnice i čitaonice Sveti Križ Začretje, uz volontere i zaposlenike Gradskog društva Crvenog križa Zabok.

Stekli su znanja i vještine kako bi u svom poslu svakodnevno znali i mogli provjeriti stanje svijesti i disanje, postaviti unesrećenu osobu u stabilni bočni položaj, primijeniti postupak oživljavanja, pružiti pomoć kod gušenja osobe stranim tijelom i pružiti pomoć kod jakog vanjskog krvarenja.

Tečaj će biti održan i 28. studenoga u Osnovnoj školi Krapinske Toplice, čime će GDCK Zabok i partnerska udruga  na projektu, Udruga dragovoljaca i veterana Domovinskog rata KZŽ, zaokružiti aktivnosti šestomjesečnog projekta "SOS za građane".

Vrijednost projekta iznosi 3.340,56 EUR. Projekt je u iznosu od 1.500,00 EUR sufinancirala Krapinsko-zagorska županija.

U sklopu projekta održano je 15 različitih radionica, ojačana su partnerstva s Jedinicama lokalne samouprave i odgojno-obrazovnim institucijama, nabavljena je oprema i roba, te su ojačani kapaciteti Gradskog društva Crvenog križa Zabok i partnerske udruge.

 

 

Još članaka iz "Bedekovčina"

Facebook