Prethodni članak
Sljedeći članak

Gradi se dječje igralište kod Spomen doma u Lugu Poznanovečkom


U tijeku su radovi na izgradnji dječjeg igrališta kod Spomen doma u Lugu Poznanovečkom. Projekt je odabran za sufinanciranje putem natječaja LAG-a Zeleni bregi, a Ugovor o financiranju potpisan je s Agencijom za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju. Izvođač radova je obrt Građevinar „Hrvoj“.

Projektom je predviđena izgradnja i opremanje novog dječjeg igrališta kod Spomen doma u Lugu Poznanovečkom koje će se sastojati od prostora sa spravama za dječju igru, višenamjenskog prostora za dječju igru, uređene zelene površine prekrivene travom i odgovarajućom vegetacijom, panel ograde koja je predviđena oko cijelog igrališta, elemenata urbane opreme te pripadajuće komunikacijske pješačke površine.

Opći cilj projekta je poboljšanje uvjeta i uvođenje novih usluga kroz stvaranje adekvatnog, kvalitetnog i sigurnog prostora za boravak djece na otvorenom, svakodnevnu igru na rekreacijskoj i kreativnoj opremi igrališta uz razvoj motorike, fizičke koordinacije i socijalnih vještina djece – najmlađih članova zajednice. Cilj je usađivanje navika aktivnog života i tjelesne aktivnosti čime se indirektno utječe na zdravlje i navike djece od malih nogu.

Ukupna vrijednost projekta je 80. 150,64 EUR odnosno 603.895,00 HRK. Iznos potpore: 32.917,22 EUR odnosno 248.014,80 HRK, a vlastitih sredstava 47.233,42 EUR odnosno 355.880,20 HRK. Projekt je sufinanciran sredstvima Europske unije, iz Europskog poljoprivrednog fonda za ruralni razvoj.

Još članaka iz "Bedekovčina"

Facebook