Prethodni članak
Sljedeći članak

Bedekovčina odahnula: Za dograđeni dio vrtića konačno dobivena uporabna dozvola

Uskoro će početi i s radom


Višemjesečna saga o 'borbi' načelnika Općine Bedekovčina, Darka Bana, za ishođenje uporabne dozvole za dograđeni dio vrtića, konačno je završila. Tu informaciju potvrdili su iz Općine Bedekovčina. - Ishođena je uporabna dozvola za I. fazu dogradnje Dječjeg vrtića Bedekovčina te će dograđeni dio Dječjeg vrtića započeti s radom u najkraćem mogućem roku, o čemu će roditelji djece biti pravovremeno obaviješteni - najavljuju iz Općine.

Podsjetimo, radovi na dogradnji, odnosno, proširenju bedekovčanskog vrtića započeli su u listopadu 2020. i završeni u ugovorenom roku koji je bio 12 mjeseci, a radove je izvodila tvrtka Koledić projekt iz Budinščine.

No, po završetku radova počeli su problemi jer je na prvom tehničkom pregledu komisija za izdavanje uporabne dozvole utvrdila veći broj nedostataka, za koje je tražila da se otklone. Dio nedostataka načelnik i projektanti su osporili objašnjenjima da se 'išlo u tehnički modernije izvođenje radova', no dio nedostataka priznali su i sami te je izvođač krenuo u njihovo otklanjanje.

Od tada je održanao nekoliko tehničkih pregleda, no komisija je svaki put inzistirala na otklanjanju određenih nedostataka te nije izdavala uporabnu dozvolu, zbog čega su se u Bedekovčini pojavila i ozbiljna politička prepucavanja između političke opcije koju predvodi načelnik Ban te većine u Vijeću koju drži HDZ sa svojim koalicijskim partnerima.

I dok neki i dan danas tvrde da je cijela priča zapravo politikanstvo i da se iza dugog nedobivanja uporabne dozvole zapravo kriju politički sukobi, drugi smatraju kako tu nije riječ o sukobu dviju političkih opcija, već o sukobu politike i građevinske struke.

No, kako god, za mještane općine Bedekovčina te stvari su gotovo nebitne. Kad je dječji vrtić u pitanju, jedino što je njima bitno jest da se dograđeni dio što prije otvori i da sva bedekovčanska djeca, čiji roditelji to žele, mogu u njemu dobiti svoje mjesto.

Još članaka iz "Bedekovčina"

Facebook