Prethodni članak
Sljedeći članak

Župan Željko Kolar obišao Oroslavje i Gornju Stubicu

Župan Krapinsko-zagorske županije Željko Kolar u pratnji svojih zamjenika Jasne Petek i Anđelka Fereka-Jambreka posjetio je...


Župan Krapinsko-zagorske županije Željko Kolar u pratnji svojih zamjenika Jasne Petek i Anđelka Fereka-Jambreka posjetio je škole u Oroslavju i održao sastanak s rukovodstvom Grada te obišao ambulantu i škole u Gornjoj Stubici.

Na sastanku u Gradu gradonačelnik Ivan Tuđa prezentirao je gospodarska kretanja i kapacitete na području Oroslavja, stanje proračuna u Gradu te projekte u planu poput projekta Američka kuća.

Župan je predstavio ulaganja i županijske planirane pomoći jedinicama lokalne samouprave u području infrastrukture za 2014. godinu.  Ponovio je: „Potrebno se usmjeriti na projektiranje, a manje na ulaganja u infrastrukturu. Treba pripremiti više projekata jer to će se isplatiti. Cilj je povući što više sredstava iz EU fondova.“

Župan i njegovi zamjenici obišli su prostore osnovne i srednje škole u Oroslavju te održali sastanke s ravnateljicama Sanjom Šakoronjom i Natalijom Mučnjak te članovima školskih odbora.

Obje škole imaju manjak prostora te postoji potreba i za sportskom dvoranom pri Srednjoj školi Oroslavje.

Posjet Gornjoj Stubici započeo je obilaskom ambulante Doma zdravlja KZŽ u Gornjoj Stubici zajedno s ravnateljicom Doma zdravlja Nadom Dogan te načelnikom općine Gornja Stubica Jasminom Krizmanićem.

U Osnovnoj školi Matije Gupca Gornja Stubica održan je sastanak s ravnateljicom škole Sanjom Knezić te članovima školskog odbora, a po obilasku škole posjećena je i Područna škola Sveti Matej gdje su učenici i njihove nastavnice upriličile kulturno-umjetnički program.

Još članaka iz "Županija"

Facebook