Prethodni članak
Sljedeći članak

Župan Kolar obišao klizište u Banšćici, promet preusmjeren do sanacije

Na navedenoj lokaciji došlo je do odrona i propadanja ceste i zaštitne ograde te je cesta zatvorena za sav promet.


Župan Krapinsko – zagorske županije gosp. Željko Kolar i član Uprave  Hrvatskih cesta gosp. Jurica Krleža, obišli su klizište nastalo na državnoj cesti D - 307 u  Gornjoj Stubici u naselju Banšćica s 14. na 15. veljače 2014. godine zbog obilne kiše. Na navedenoj lokaciji došlo je do odrona i propadanja ceste i zaštitne ograde te je cesta zatvorena za sav promet.

Uz župana i člana Uprave Hrvatskih cesta klizište su obišli i ravnatelj Županijske Uprave za ceste - Željko Vincelj, načelnik Općine Gornja Stubica Jasmin Krizmanić i njegov zamjenik Vladimir Škvorc te ravnateljica OŠ "Matije Gupca u Gornjoj Stubici Sanja Knezić.

Razgovaralo se o prijevozu djece s obzirom da oko 40 učenika putuje u osnovnu školu s tog područja te o alternativnim pravcima. Dogovoreno je da će se za sada prijevoz djece autobusom odvijati okolnim putem kroz Bedekovčinu, a za osobne automobile je promet preusmjeren iz smjera Gornje Stubice prema Mariji Bistrici obilazno preko županijske ceste ŽC 2201 preko Dubovca.

Isto tako, za potrebe mještana Dobrih Zdenaca i okolnih naselja, kako bi imali alterantivni pravac iz smjera Marije Bistrice prema Gornjoj Stubici, sanirat će se nerazvrstana cesta Šagudi - Dubovec iz smjera Dobrih Zdenaca prema Dubovcu.

Još članaka iz "Županija"

Facebook