Prethodni članak
Sljedeći članak

Pripreme zagorskih vinara za Vinovitu

"Došli smo do zavidnog stupnja kvalitete vina, a sada nam predstoji brendiranje, promocija i marketing“ – naglasio je župan Kolar...


Sudjelovanje zagorskih vinara na ovogodišnjem, 18. po redu međunarodnom sajmu vina i opreme za vinarstvo i vinogradarstvo „Vinovita“ koji se pod pokroviteljstvom Predsjednika RH Ive Josipovića održava od 15. do 17. studenoga u Zagrebu bila je tema danas održanog radnog sastanka župana Željka Kolara i suradnika s vinarima.

„Došli smo do zavidnog stupnja kvalitete vina, a sada nam predstoji brendiranje, promocija i marketing“ – naglasio je župan Kolar te dodao kako će za ovogodišnju „Vinovitu“ izlagači imati punu, uključujući i financijsku i logističku potporu Krapinsko-zagorske županije.

Nakon nekoliko godina znatnih potpora zagorskim vinarima, vinogradarima i podrumarima – primjerice u razdoblju od 20009. do 2012. Županija je kroz razne potpore i natječaje ukupno izdvojila 646.000 kuna - došlo je vrijeme da se prezentiraju najbolji i najspremniji, o čemu će odlučiti sami vinari, danas okupljeni u 27 udruga.

„Vinoviti“ prethodi međunarodno ocjenjivanje vina pod pokroviteljstvom i nadzorom OIV-a – međunarodne organizacije za lozu i vino sa sjedištem u Parizu, a izlagači i županija sljedeći su radni sastanak dogovorili za drugu polovicu kolovoza. Nužno je kontinuirano ulaganje i stalni razvoj, naglasio je župan Kolar dodavši kako je hrvatsko članstvo u Europskoj uniji za vinare i šansa i izazov.

Vinari su na današnjem radnom sastanku zahvalili na ovoj potpori i pomoći županije u marketinškim aktivnostima, dodavši kako i oni vide svoje mjesto u Bajci na dlanu.

Još članaka iz "Županija"

Facebook