Prethodni članak
Sljedeći članak

HDZ pokrenuo peticiju "ZAGORJE ZAGORCIMA – NE DAMO ZAGORSKU BOLNICU"

Žarko Tušek: ''Pozivamo Zagorke i Zagorce da podrže našu inicijativu, da glasom za spas zagorske bolnice jasno poruče aktualnoj Vladi – DOSTA nam je poigravanja sa Zagorjem...


U stranačkim prostorijama zagorskog HDZ-a, u Krapini, održana je konferencija za medije na temu : Pokretanje peticije ZAGORJE ZAGORCIMA – NE DAMO ZAGORSKU BOLNICU. Predstavnicima medija obratio se Žarko Tušek, predsjednik HDZ-a Krapinsko – zagorske županije, koji je pojasnio kako su današnju inicijativu pokrenuli s ciljem da dodatno objasne Zagorkama i Zagorcima argumente protiv Masterplana aktualne Vlade oko reforme zdravstvenog sustava.

Najavio je kako će mladi volonteri koji nemaju stranačka obilježja nakon Uskra krenuti osobno kontaktirati naše stanovnike i u tom razgovoru tražiti njihovu podršku u borbi za očuvanje naše zagorske bolnice. Tušek je naglasio kako HDZ, zajedno sa svojim partnerima, traži da se Županijska skupština  oštro usprotivi, Masterplanom najavljenom, funkcijskom spajanju Opće bolnice Zabok sa KBC Sestre milosrdnice te da se zaduže stručne službe Krapinsko–zagorske županije da utvrde formalno-pravne mogućnosti za pokretanje odgovarajućih postupaka pred pravosudnim tijelima Republike Hrvatske  radi proglašenja ništetnosti Odluke o sanaciji Opće bolnice Zabok.

Tušek se osvrnuo i na sramotan način na koji se aktualna Vlada odnosi prema Krapinsko – zagorskoj županiji te podsjetio kako je ministar Dončić nedavno izjavio kako ga se novi prijedlog o ukidanju željezničkih linija uopće ne tiče. Isto kao što ih se ne tiče, kao ni ovu županijsku vlast, što ćemo biti jedina županija u Hrvatskoj bez općinskog suda i što smo izgubili sve državne institucije.

Jednostavno, stječe se dojam da nam aktualna Vlada otima sve što bi nam realno trebalo pripadati. Predsjednik HDZ-a KZŽ je na kraju konferencije izjavio kako očekuje podršku župana Kolara, ali i svih stranaka na nadolazećoj izvanrednoj sjednici Županijske skupštine. Predstavnicima medija također se obratio i dr. Stanko Belina, predsjednik Zagorske demokratske stranke koji je izjavio kako se događaju sve one stvari na koje su HDZ i ZDS upozoravali.

Postavio je pitanje kako će zagorska bolnica funkcionirati sa smanjenjem gotovo polovice kreveta, koji će rezultirati otkazima za 250 ljudi u sljedeće dvije – tri godine.

Još članaka iz "Županija"

Facebook