Prethodni članak
Sljedeći članak

Dodjela kupona za sufinanciranje korištenja obnovljivih izvora energije

Danas je u prostorijama Krapinsko-zagorske županije održana podjela vrijednosnih kupona za sufinanciranje korištenja obnovljivih izvora energije.


I ove godine proveden je Natječaj za javno prikupljanje prijava za neposredno sudjelovanje Krapinsko-zagorske županije u sufinanciranju korištenja obnovljivih izvora energije kod fizičkih osoba u KZŽ za 2012. godinu stoga je danas u prostorijama Krapinsko-zagorske županije održana podjela vrijednosnih kupona za sufinanciranje korištenja obnovljivih izvora energije.

Vrijednosne kupone uručila je županica Sonja Borovčak uz prisutnost zamjenika župana Anđelka Ferek-Jambreka, predstavnika Regionalne energetske agencije Sjeverozapadne Hrvatske Miljenka Jagarčeca te v.d. pročelnice Upravnog odjela za gospodarstvo i financije Ivanke Znike.

Županica Borovčak istaknula je da se Krapinsko-zagorska županija među županijama nametnula tim projektom te je naglasila: "Zadovoljni smo poslom koji Županija odrađuje, ali i sviješću u Krapinsko-zagorskoj županiji o trošenju energije". Zamjenik župana Anđelko Ferek-Jambrek naglasio je da iz godine u godinu sve više korisnika daje zahtjeve za sredstva sufinanciranje korištenja obnovljivih izvora energija te je najavio da će biti osigurana sredstva i za iduću godinu. 

Donesenom odlukom o odabiru korisnika sredstava sufinanciranja poticanja korištenja obnovljivih izvora energije, 54 nova korisnika ugradit će u svoje domove opremu veće energetske učinkovitosti. Sukladno Natječaju, odobreno je sufinanciranje troškova opreme i ugradnje u visini od 57% vrijednosti sustava, odnosno najviše do 17.100,00 kn (s PDV-om) po kućanstvu. Najviše zahtjeva je odobreno upravo za solarne kolektorske sustave, njih 20, dok će fotonaponske otočne sustave ugraditi 6 korisnika, kotlove na pelete 11 korisnika, a pirolitičke kotlove njih 17.

Još članaka iz "Županija"

Facebook