Prethodni članak
Sljedeći članak

Župan uručio prikupljena sredstva udruzi Sv. Ana

Ovogodišnja Štruklijada u Klanjcu imala je humanitarni karakter te su prikupljena sredstva od prodaje štrukli po promoti

  • Donacija  sredstava - župan

    Župan uručio prikupljena sredstva udruzi Sv. Ana


Ovogodišnja Štruklijada u Klanjcu imala je humanitarni karakter te su prikupljena sredstva od prodaje štrukli po promotivnoj cijeni od 5 kn namijenjena udruzi za pomoć osobama s posebnim potrebama Sv. Ana iz Lobora.

Također, pobjednici Štruklijade, nositelji prvog i trećeg mjesta, Terme Jezerčica i restoran Sermage, odlučili su svoje nagrade donirati udruzi Sv. Ana. Prodajom štrukla prikupljeno je 4.700,00 kn, dok nagrade za prvo i treće mjesto iznose 800 i 300 kn, pa će tako udruzi biti uručeno sveukupno 5.800,00 kn.

Predstavnike udruge Sv. Ana primio je danas i uručio im donaciju župan Siniša Hajdaš Dončić zajedno sa svojim zamjenicima. Prisutni predstavnici pobjednika Štruklijade, Martina Kovačić iz Termi Jezerčica te Ivan Đurkin-Benkotić iz restorana Sermage, podržali su humanitarni karakter ove akcije.

„Štruklijada je rezultat marljivog rada na promociji Zagorja, odnosno na promociji gastronomije naše županije, a koje se očituje u bogatstvu različite pripreme štrukli na vrlo maloj udaljenosti. Dodatnu vrijednost daje joj njen humanitarni karakter“, izrazio je zadovoljstvo uspješnim rezultatima Štruklijade župan Siniša Hajdaš-Dončić. Štruklijada je ove godine ujedno i zaštićena kao manifestacija.

Ljubica Jembrih, tajnica udruge Sv. Ana, zahvalila je na doniranim sredstvima za koja su već pronašli namjenu. Naime, sredstva će iskoristiti za uslugu logopeda kako bi na taj način pomogli svojim članovima.

 

 

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook