Prethodni članak
Sljedeći članak

Zlato i srebro za Veronikine sireve

Mladen Šurbek prima veliku zlatnu medalju
Na tradicionalnom, 47. po redu, međunarodnom poljoprivredno-prehrambenom sajm


Mladen Šurbek prima veliku zlatnu medalju

Na tradicionalnom, 47. po redu, međunarodnom poljoprivredno-prehrambenom sajmu – AGRA 2009. u slovenskoj pograničnoj Gornjoj Radgoni 1.400 izlagača iz 29 zemalja predstavljali su svoje vrhunske proizvode. Među njima bilo je i izlagača kao i onih koji su iz Hrvatske dali na ocjenu svoje visoko kvalitetne proizvode i osvajali odličja. Za Hrvatsko zagorje je zanimljiva Mini mljekara Veronika iz Desinića. Primila je veliku zlatnu medalju za zagorski svježi sir 500 gr i srebrnu medalju za vinogradarski slani sir. Odličja je primio vlasnik i direktor ove brzo razvijajuće mljekare, Mladen Šurbek.

Medalje za svoje proizvode dobili su OPG Magriž s otoka Krka za ovčju skutu, krčki sir i ovčji sir u maslinovom ulju te Paška sirana za pramenka, Dalmatinca, paški sir i trapist.

- Osvojene medalje su samo ponovile naš uspjeh s ovim proizvodima na novosadskom velesajmu i poticaj su meni, mojim suradnicima i još bolje kooperantima, kao potvrda da proizvodimo domaće, ekološki čiste sireve od mlijeka ekstra klase - zadovoljan je kazao Mladen Šurbek.

Mini mljekara Veronika dnevno preradi 15.000 litara, od koji se proizvodi oko 130 različitih mliječnih artikala. Zapošljava 65 radnika i surađuje sa oko 600 kooperanata, a priprema i novu investiciju u vrijednosti od milijun eura, gdje će instalirati nova moderna postrojenja za preradu mlijeka na površini od oko 750 m². S ovim projektom Veronika se uključila u korištenje sredstava iz predpristupnih fondova Europske unije i iduće godine na svoju 10-godišnjicu djelovanja, otvoriti dodatna radna mjesta za ovu siromašnu zagorsku općinu.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook