Prethodni članak
Sljedeći članak

Zagorski orači fantastični i ove godine

Na VIII natjecanju orača Republike Hrvatske, održanog ovog vikenda, zagorski predstavnici, Tomislav Kuharić i Božidar Do


Na VIII natjecanju orača Republike Hrvatske, održanog ovog vikenda, zagorski predstavnici, Tomislav Kuharić i Božidar Domitran, ostvarili su izvrsne rezultate.

Prošlogodišnji predstavnik Hrvatske na svjetskom oračkom natjecanju koje je održano na Novom Zelandu, Tomislav Kuharić, u Zagorje se vratio s ponovljenim uspjehom, osvojenim prvim mjestom u kategoriji pluga premetnjaka. Zahvaljujući nedvojbenom talentu, spretnosti, ali i upornosti, Kuharić će braniti hrvatske boje na 58. svjetskom natjecanju, a koje će se održati slijedeće godine u Švedskoj.

Božidar Domitran, u kategoriji pluga ravnjaka, osvojio je 5. mjesto, a što predstavlja i više nego dobar rezultat s obzirom na jaku konkurenciju u kategoriji u kojoj je predstavljao Krapinsko-zagorsku županiju.

Prema riječima županijskog pročelnika za poljoprivredu, mr.sc. Luke Čuljaka, ovi rezultati nisu slučajni, već predstavljaju rezultat napora koji već 3. godinu zaredom ulažu zagorski poljoprivrednici u ostvarivanje vrhunskih rezultata na državnim takmičenjima. Ovim rezultatima svakako doprinosi i rad Udruge natjecatelja u oranju Krapinsko-zagorske županije, a koje je prošle godine vrlo uspješno organizirala i VII. Državno natjecanje u oranju čiji je domaćin bila upravo naša županija. “Unatoč rascjepkanosti poljoprivrednih parcela i uvjetima poljoprivredne proizvodnje koji zahtijevaju dodatan napor, još jednom se dokazalo da naši poljoprivrednici stoje uz bok slavonskima, pa čak štoviše, nalaze se i korak ispred njih. Ta činjenica posebno nas raduje.“ – istaknuo je Luka Čuljak.

Domaćin ovogodišnjeg državnog natjecanja bila je Virovitičko-podravska županija i općina Suhopolje.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook