Prethodni članak
Sljedeći članak

Zabočki DC traži primjereno osiguranje pružnih prijelaza

Na sjednici Gradskog odbora Demokratskog centra Zaboka održanoj povodom tragičnih nesreća koje su se prošle subote dogod


Na sjednici Gradskog odbora Demokratskog centra Zaboka održanoj povodom tragičnih nesreća koje su se prošle subote dogodile na pružnim prijelazima u Lugu Zabočkom i Zaboku zaključeno je kako je nedopustivo da navedeni prijelazi do sada nisu bili primjereno osigurani s obzirom na intenzitet prometa preko njih.

Zabočki DC stoga od gradskih vlasti traži da ultimativno zatraže od Hrvatskih željeznica postavljanje svjetlosne i zvučne signalizacije i rampe u što kraćem roku, oni traže i da se razmotri razina sigurnosti na lokalnoj cesti kroz naselje Lug, te prema nadležnima upute prijedlozi za smanjenje i kontrolu brzine na toj cesti, te postavljanje 'ležećih policajaca'.

Cesta kroz naselje Lug svrstana je u lokalne ceste, te se njome, pa tako i preko navedenih pružnih prijelaza odvija 80% prometa na relaciji Zabok- Bedekovčini -Oroslavje, a zbog njezinog ravnog dijela vozači vrlo često voze brzinom daleko višom odpredviđene. Kako se radi o cesti kroz naselje koja nije predviđena za takav intenzitet prometa potrebno je poraditi na sigurnosti prometa svih sudionika.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook