Prethodni članak
Sljedeći članak

Voda se povukla, zbrajaju se štete

Zbrajaju se štete od poplava koje su pojedine dijelove Zagorja pogodile zbog obilne kiše koja je padala od petka do nedj


Zbrajaju se štete od poplava koje su pojedine dijelove Zagorja pogodile zbog obilne kiše koja je padala od petka do nedjelje. Izlile su se mnoge rijeke, potoci i kanali, a najgore je bilo uz rijeku Sutlu, gdje su u naselju Gmajna u Kumrovcu evakuirani ljudi i stoka iz šest kuća i jedne farme.

Na području Općine Kumrovec proglašena je elementarna nepogoda a isto se očekuje i od Županije. Poplavljena područja danas je obišao i župan Siniša Hajdaš Dončić kako bi se upoznao sa situacijom. Više stambenih objekata poplavljeno je i u Kraljevcu na Sutli, Čretu kraj Krapinskih Toplica, Bedekovčini, Tugonici, Radakovu, Stubičkim Toplicama i drugim mjestima.

Zbog vode jedno je vrijeme bila zatvorena i cesta Razvor – Zagorska Sela. Prema podacima iz policije i službe 112 ona je sada otvorena za promet, no još su uvijek zatvoreni granični prijelazi Mihanović Dol i Plavić. Na teren su tijekom poplave uz vatrogasce izašli i djelatnici Hrvatskih voda, Županijske uprave za ceste i čelnici poplavljenih gradova i općina. Obzirom da je kiša tijekom jučerašnjeg dana prestala, voda se postupno povlači i rijeke su danas u usvojim koritima.

Na nekim mjestima je zbog bujica došlo do odrona zemlje, kao na primjer na Sljemenskoj cesti, kod područja Rakove noge, pa je potreban oprez u vožnji. Inače, prema podacima mjerne postaje Državnog hidrometeorološkog zavoda u Krapini, od noći s četvrtka na petak, kada je kiša počela padati, do nedjelje u 10 sati, kada je prestala, na njihovom području pale su ukupno 122 litre kiše po četvornom metru. Na mjernoj postaji Cro meteo tima kod škole u Gornjoj Stubici palo je u ta tri dana 118 litara, javlja Radio Stubica

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook