U Županiji održan sastanak o cesti Popovec-M.Bistrica-Zabok-Breznički Hum

objavljeno prije 9god 16h 12min

U Krapinsko-zagorskoj županiji održan je sastanak predstavnika Hrvatskih cesta, Krapinsko-zagorske županije i Županijske

Email

U Krapinsko-zagorskoj županiji održan je sastanak predstavnika Hrvatskih cesta, Krapinsko-zagorske županije i Županijske uprave za ceste na kojem se raspravljalo o varijantama trase brze ceste Popovec-Marija Bistrica-Zabok sa spojem na Breznički Hum (Zagrebački prsten).

G. Vlado Gostimir iz Sektora za studije i projektiranje pri Hrvatskim cestama nazočne je upoznao s dvije varijante trase prometnice i korekcijama trase proizašlim iz dosadašnjih primjedbi Županije i jedinica lokalne samouprave, te trenutnim i predstojećim aktivnostima Hrvatskih cesta koje vode izgradnji brze ceste.

Pred dovršenjem je izrada idejnog rješenja i Studija utjecaja na okoliš, koja će po dovršetku biti upućena u proceduru ocjene i na javni uvid. Studija se izrađuje za čitavu trasu i spajanje na čvorove Popovec i Breznički Hum.

Po provedenom postupku ocjene, pristupit će se izradi dokumentacije za pribavljanje lokacijske dozvole za trasu od čvora Mokrice do čvora Popovci.

Dinamika i dovršetak izgradnje predmetne prometnice u ovom trenutku nisu još do kraja definirani, no sigurno je da će izgradnja prve dionice od čvora Mokrice do čvora Bračak započeti u najkraćem mogućem roku, odmah po pribavljanju građevne dozvole.

Vezano na prijedloge trase same prometnice koja prostorom županije prolazi u duljini od cca 45 km, na sastanku je dogovorena dostava izvoda iz postojeće dokumentacije Županiji i JLS, kako bi se moglo što bolje definirati interes i potrebe u dijelu prometnog povezivanja mreže postojećih prometnica i naselja i brze ceste.

Povezane vijesti

objavljeno prije 10 dana 13h 15min

Prezentiran projekat izgradnja ceste Petrovsko - Valentinovo

Sastanak u Petrovskom održan je vezano za dovršenje ceste odnosno nogostupa na dionici ceste Petrovsko – Valentinovo. Cilj sastanaka je dogovor kako bi projekat bio završen u roku...

objavljeno prije 62 dana 11h 15min

Župan Kolar obišao klizište u Banšćici, promet preusmjeren do sanacije

Na navedenoj lokaciji došlo je do odrona i propadanja ceste i zaštitne ograde te je cesta zatvorena za sav promet.

objavljeno prije 79 dana 10h 41min

HAK poziva na oprez u prometu: Pada ledena kiša!

Kolnici su mokri ili vlažni i skliski u većem dijelu zemlje, a u Lici, Gorskom kotaru i središnjoj Hrvatskoj mjestimice pada ledena kiša. HAK poziva vozače na pojačan oprez.

objavljeno prije 86 dana 4h 43min

Zbog snijega zatvorena Sljemenska cesta, ruše se stabla

Zbog obilnog snijega i zapuha za promet je zatvorena Sljemenska cesta, a na ulazu u Park prirode Medvednica srušena su tri stabla....

objavljeno prije 89 dana 11h 40min

NOVI KILOMETRI ASFALTA: Zagorje i u 2014. ostaje veliko gradilište

Nastavljaju se radovi na brzoj cesti Popovec – Marija Bistrica – Zabok sa spojem na Breznički Hum, ali i na ostalim zagorskim prometnicama.

objavljeno prije 149 dana 3h 40min

U lančanom sudaru ozljeđeno troje djece

Nešto prije 17 sati na Industrijskoj cesti u smjeru Zagreba dogodio se lančani sudar četiriju automobila.

objavljeno prije 187 dana 13h 45min

Ministar Hajdaš Dončić: "Obnovljena Zagorska magistrala otvara se 20. listopada"

Ministar pomorstva, prometa i infrastruktura Siniša Hajdaš Dončić otkrio nam je što će se u daljnjem razdoblju raditi na zagorskim cestama i prugama....

objavljeno prije 230 dana 1h 54min

Novim asfaltnim slojem presvučeno oko 62 kilometra zagorskih cesta

Tijekom travnja i svibnja završila je realizacija velikog investicijskog ciklusa kojeg su krajem prošle godine u suradnji sa ŽUC-om pokrenule Hrvatske ceste...

objavljeno prije 262 dana 13h 12min

Vruće radno ljeto za radnike Viadukta

Unatoč nesnosnim vrućinama, radnici Viadukta ubrzano rade na izgradnji brze ceste kroz Andraševec.