U Zagorju predano 1058 zahtjeva za legalizaciju objekata

objavljeno prije 1god 105 dana 7h 9min

Na području Krapinsko – zagorske županije do 31. prosinca, isteka roka za prijavu građana za legalizaciju bespravno izgrađenih objekata koji su predviđeni za rušenje, predano je 1058 zahtjeva.

Email

Na području Krapinsko – zagorske županije do 31. prosinca, isteka roka za prijavu građana za legalizaciju bespravno izgrađenih objekata koji su predviđeni za rušenje, predano je 1058 zahtjeva.

Tu nije uključeno područje Grada Krapine koji je samostalan u izdavanju rješenja. Prema riječima zamjenika županice Anđelka Fereka Jambreka, od toga je već izdano 296 rješenja, dok su ostali predmeti u postupku, po čemu je Krapinsko – zagorska u vrhu hrvatskih županija.

"To govori da su Zagorci obiljno shvatili akciju Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja i žele legalizirati svoje bespravno sagrađene objekte" - kaže Ferek Jambrek. Najviše prijava se odnosi na stambene i manje gospodarske zgrade, odnosno klijeti i pomoćne objekte, čija legalizacija stoji od tisuću do 10 tisuća kuna.

Podsjećamo, do 31. prosinca bio je rok za podnošenje zahtjeva za legalizaciju objekata za koje je građevinska ispekcija izdala rješenje o uklanjanju. Rok za podnošenje zahtjeva za legalizaciju nezakonitih građevina za koje nije donijeto rješenje građevinske inspekcije istječe 30. lipnja ove godine i iz Ministarstva su poručili da se taj rok neće mijenjati.

Ukupne podatke o broju pristiglih zahtjeva za cijelu Hrvatsku Ministarstvo će objaviti sredinom siječnja. 

Povezane vijesti

objavljeno prije 21 dana 14h 18min

Evo kako ćete dobiti 60.000 kn za uređenje obiteljske kuće

Vlasnici obiteljskih kuća, sagrađenih legalno, mogu početi s pripremama za sudjelovanje na natječaju za dobivanje dijela bespovratnih sredstava za zamjenu vanjske stolarije, uređenje fasade, krova...

objavljeno prije 70 dana 14h 4min

NAGRADNA IGRA!!!! Ove zime Vas nagrađuje Zadol grupa

Ove zime Zadol grupa Vas nagrađuje vrhunskim prozorima iz vlastite proizvodnje!

objavljeno prije 84 dana 14h 49min

Početak gradnje Doma umirovljenika u Zaboku stoji na mrtvoj točki

Investitor Josip Šimag, vlasnik tvrtke ETI Inženjering Zabok, ne može ograditi kupljeni prostor i objekte i osnovati gradilište dok se ambulante ne presele na novu lokaciju u zgradi stare osnovne škole u Zaboku, pa zasada sve stoji na mrtvoj točki.

objavljeno prije 91 dana 14h 39min

Obnovite fasadu i stolariju uz državnu subvenciju

Sredstva će se davati za obnovu fasada, toplinsku izolaciju, termoizolaciju krova, zamjenu stare stolarije, ali i za ugradnju sustava za korištenje obnovljivih izvora energije...

objavljeno prije 92 dana 12h 47min

NOVI KILOMETRI ASFALTA: Zagorje i u 2014. ostaje veliko gradilište

Nastavljaju se radovi na brzoj cesti Popovec – Marija Bistrica – Zabok sa spojem na Breznički Hum, ali i na ostalim zagorskim prometnicama.

objavljeno prije 114 dana 10h 52min

Želite li obnoviti fasadu, grijanje ili prozore, velik dio toga platit će država

Pri dodjeli nepovratnih sredstava prednost će imati kuće i zgrade sagrađene do 1980., kad se o toplinskoj izolaciji nije vodilo računa.

objavljeno prije 204 dana 15h 20min

Ako ne srušite derutnu kuću, ostat ćete bez kuće i bez parcele!

Vlasnicima ruševnih i napuštenih kuća ubuduće će stizati rješenja općina i gradova o uklanjanju takvih nekretnina, a ako se vlasnici ogluše, rušenje će obaviti lokalna samouprava i prodati zemljište.

objavljeno prije 230 dana 15h 49min

Mrak traži plan, Zagorci će ponuditi nekoliko varijanti

Ministrica graditeljstva traži od županija plan rješavanja zahtjeva za ozakonjenje nezakonito izgrađenih zgrada. Rok je 5. rujna

objavljeno prije 231 dana 5h 48min

Zagorje s projektom energetske obnove osnovnih škola jedinstveni primjer u Hrvatskoj

Krapinsko-zagorska županija je 2011. godine započela sa projektom energetske obnove osnovnih škola na svojem području koji je do danas jedinstveni primjer u Hrvatskoj.