Prethodni članak
Sljedeći članak

U Oroslavju preživjeli nalet vlaka na automobil

Autor: Mladen Kukas Zagorje se još nije oporavilo od stravičnog naleta vlaka na automobil minule subote u Lugu Zabočkom


Autor: Mladen Kukas

Zagorje se još nije oporavilo od stravičnog naleta vlaka na automobil minule subote u Lugu Zabočkom, kada su poginuli Darko Horvat (36) i njegov šestomjesečni sin Valentin, dok se liječnici još bore za život osmogodišnje Laure, a jučer je zabilježen novi nalet. Ovaj put, srećom, bez posljedica za vozačicu Anitu Šalec (25), te njezinu sestru Danijelu Mišković, koja je na stražnjem sjedalu u rukama držala svoju dvogodišnju kćer Anamariju.

Upravo dok su na gradskome groblju u Oroslavju pokapani otac i sin Horvat, na drugome kraju grada, na pružnom prijelazu između Oroslavja i Andraševca ispod oroslavske pekarnice, oko 15.30 vlak koji se kretao iz smjera Zaboka prema Gornoj Stubici naletio je na "yugo" kojim je upravljala Anita Šalec.

Na pružnom prijelazu obilježenom samo Andrijinim križem i znakom stop vlak je primijetila tek kad je došla na prijelaz, te je u posljednjem trenutku stisnula papučicu "gasa" i time vjerojatno spasila sva tri života. Vlak je udario u stražnji kraj "yuga", koji se okrenuo na cesti. Sve tri prošle su bez ozljeda.

Na dijelu pruge od Hum Luga do Gornje Stubice vlakovi prometuju brzinom od 30 km/sat jer je pruga u lošem stanju. U tijeku je djelomična rekonstrukcija, pa će vlakovi prometovati brzinom od 60 km/sat.

Izvor: Večernji list

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook