Prethodni članak
Sljedeći članak

Tarantinovski bračni okršaj

Ivica Miletić (35) iz Zlatara, stopostotni invalid optužen za pokušaj ubojstva supruge Meri, koji se sam predao policiji


Ivica Miletić (35) iz Zlatara, stopostotni invalid optužen za pokušaj ubojstva supruge Meri, koji se sam predao policiji nakon što je 14. studenoga prošle godine ispalio nekoliko hitaca u nju, danas je sjeo na optuženičku klupu na zlatarskom Županijskom sudu.


Ispričao je pritom nevjerojatnu priču o preljubu i bračnom kaosu čija su najveća žrtva djeca, njih šestero, od kojih dvoje zajednička, a po dvoje iz njihovih prijašnjih brakova.

- Meri je otišla od kuće rano ujutro. Nije mi htjela reći gdje je bila, a kako sam znao da me već dugo vara s radnikom naše staklarske radionice, bio sam izvan sebe.

Derala se na mene i nije mi htjela donijeti kavu u radionicu. Donio mi ju je sin Ante koji se nakon toga otišao igrati sa sestrom Laurom - rekao je Miletić o početku kobnog dana kojemu je kumovao alkohol.

- Taj dan popio sam dva deci rakije i pola litre vina. Smračilo mi se kad je mali Ante upitao Meri je li Laura moja ili joj je otac naš radnik Ilija. Meri je rekla da je otac, hvala Bogu, Ilija. Otišao sam po pištolj u radionicu i pucao Meri u prsa. Pala je na pod. Pokušala se pridići, a onda sam joj pucao u glavu.

Digao sam je i posjeo na stolac. Tražila je vode. Dok sam otišao po vodu, ona se nekako digla i našao sam je na vratima kuhinje. Ponovno sam pucao. Uspjela je doći do susjeda i on ju je odvezao k liječniku. Smračilo mi se pred očima, jedva sam disao, no kad je više nije bilo, nazvao sam policiju i predao se - ispričao je Miletić gotovo tarantinovski bračni okršaj. Za svoje ponašanje toga dana ima, kako kaže, itekako valjan razlog.

- Varala me s Ilijom pred nosom. Nisam mogao ustati iz kreveta i morao sam slušati kako spava s Ilijom u susjednoj sobi. Zbog toga se lani Ilijina žena polila benzinom i zapalila u dvorištu njihove kuće u Maču. Ona je umrla - objasnio je genezu problema Miletić kojemu se suđenje nastavlja u ponedjeljak kada će biti saslušani vještak za sudsku medicinu i nekoliko svjedoka.

Izvor: Jutarnji list

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook