Prethodni članak
Sljedeći članak

Proslavljen Dan Krapinsko-zagorske županije u Mariji Bistrici. Milanović: U Zagorju se vide prvi znaci napretka

Osim premijera Zorana Milanovića, svečanost su uveličali i ministar prometa, pomorstva i infrastrukture Siniša Hajdaš Dončić, ministar regionalnog razvoja i fondova Europske uniije Branko Grčić i ministar rada i mirovinskog sustava Mirando Mrsić


Predsjednik Vlade RH Zoran Milanović nazočio je danas proslavi Dana Krapinsko-zagorske županije u Bluesun Hotelu Kaj u Mariji Bistrici. – Ovdje se osjećaju prvi znaci napretka. Zagorje živi u okviru svojih mogućnosti i malog proračuna, ali Hrvatska ne živi tako i sustavno već godinama troši više nego što ima – rekao je premijer Milanović te dodao kako život na dug, ovakav hrvatski dug, više nije održiv te ćemo morati naučiti kako svoje neproduktivne i rasipničke rashode smanjiti.


Župan Željko Kolar istaknuo je kako gospodarstvo raste te zahvalio svim poduzetnicima i obrtnicima na svakom radnom mjestu koje je sačuvano i koje će se otvoriti, jer smatra da bez privatnih investicija zemlju ne možemo izvući iz problema.


Plaketu KZŽ za životno djelo dobio je novinar Nikola Capar, plaketu za doprinos ugledu i promociji Županije u zemlji i svijetu primili su mons. Zlatko Koren, rektor Svetiša Majke Božje Bistričke i Regionalna energetska agencija Sjeverozapadne Hrvatske, a za iznimno postignuće u protekloj godini dodijeljene su tvrtki Jedinstvo d.d. iz Krapine i Dobrovoljnom vatrogasnom društvu Bedekovčina.

Nakon proslave Dana županije, premijer Milanović posjetio je s ministrima tvrtku Boxmark Leather d.o.o. u Zlatar Bistrici, gdje je obišao pogone ovog uspješnog poduzeća iz Trnovca Bartolovečkog koje proizvodi visokovrijedne kožne dijelove i navlake za međunarodnu automobilsku industriju, a zapošljava oko 700 radnika. S radom tvrtke koja je u Zlatar Bistrici otvorila pogone prije dvije godine premijera je upoznao predsjednik Uprave Igor Greblički, a načelnik Općine Žarko Miholić istaknuo je kako općina ima stopu nezaposlenosti manju od jedan posto.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook