Prethodni članak
Sljedeći članak

Štrajk: Vlakovi ne voze, a službenog priopćenja nema

Ljudi su čekali vlak s kojim putuju na posao preko dva sata, iz HŽ-a još nema službenog priopćenja


Jutros nisu vozili vlakovi na pravcu Zagreb - Kotoriba, kako neslužbeno saznajemo radi se o generalnom štrajku strojovođa u HŽ-u.

Službenici su se samo izjasnili da će vlak kasniti, no nisu iznosili nikakve informacije iz kojeg razloga ne voze. Na glavnom kolodvoru smo dobili informaciju kako vlakovi uopće neće voziti do daljnjeg na pravcu iz Zagrebu u Zagorje i obrnuto.

Kako saznajemo, iz Varaždina je ipak, oko šest sati krenula kompozicija od desetak vagona koja je pokupila brojne radnike i školarce od kojih su neki na svoja odredišta kasnili i preko dva sata.

Prijevoz se odvija zamjenskim autobusima, no njih nema dovoljno pa iz HŽ-a mole putnike da koriste i druga prijevozna sredstva poput redovitih autobusnih linija.

"Na području regionalne jedinice Varaždin, koja obuhvaća Čakovec, Varaždin, Krapinu, Zabok, Gornju Stubicu i druga mjesta na području tih županija, sindikat strojovođa prema do sada dostupnim informacijama provodi sindikalnu akciju na način da strojovođe ne voze većinu vlakova", poručila je Mihaela Tomurad Sušac iz HŽ-a.

"Prometna operativa HŽ putničkog prijevoza nastoji održati promet zamjenskim autobusima, no nažalost autobusa nema dovoljno, pa molimo putnike da koriste i druge vidove prijevoza, poput redovitih autobusa ili osobnih automobila, oni koji su u prilici", kažu iz HŽ-a.

Više informacija uskoro...

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook