Prethodni članak
Sljedeći članak

Srednjoškolci na natjecanju “Do you speak European?“

Peteročlana ekipa Srednje škole Krapina, koja je svojim filmom pobijedila na županijskom natjecanju “Do you speak


Peteročlana ekipa Srednje škole Krapina, koja je svojim filmom pobijedila na županijskom natjecanju “Do you speak European?“ danas i sutra, 11. u 12. ožujka sudjeluje na državnom natjecanju koje se održava u Topuskom.

Natjecanje „Govorite li europski?“ održava se inicijativom Skupštine europskih regija (Assembly of European Regions) diljem Europe na tri razine: županijskoj, državnoj i europskoj, te omogućuje timovima mladih u dobi između 14 i 18 godina predstavljanje osobnih pogleda o tome što im znači Europa.

Na državnom natjecanju ove godine sudjeluju škole sa područja Međimurske, Ličko-senjske, Brodsko-posavske, Varaždinske i Sisačko-moslavačke županije, Krapinsko-zagorske, te Grada Zagreba.

Ovogodišnje natjecanje pratit će Ocjenjivački odbor sastavljen od predstavnika krovnih institucija Republike Hrvatske i Europske Unije za područje europskih integracija i to: Delegacije Europske Unije u RH, Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija, Ministarstva regionalnog razvoja, šumarstva i vodnog gospodarstva, Središnje agencije za financiranje i ugovaranje projekata EU i Središnjeg državnog ureda za razvojnu strategiju i koordinaciju fondova EU.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook