Prethodni članak
Sljedeći članak

SOS telefon za žene žrtve nasilja dostupan svaki dan

Od ponedjeljka, 24. veljače 2014., SOS telefon za žene žrtve nasilja u Krapinsko-zagorskoj županiji produljuje radno vrijeme tako da ćemo biti dostupni svakim radnim danom


Od ponedjeljka, 24. veljače 2014., SOS telefon za žene žrtve nasilja u Krapinsko-zagorskoj županiji produljuje radno vrijeme tako da ćemo biti dostupni svakim radnim danom.

Zbog uočene potrebe za dodatnom podrškom ženama žrtvama nasilja, proširili smo rad i na mobilni telefon te ćemo ponedjeljkom, srijedom i petkom primati pozive na broj 091/639-2810 u vremenu od 9 do 15 sati. Linija 049 639 281 kontinuirano radi utorkom i četvrtkom od 12 do 18 sati.

Osim telefonskog, dajemo i on-line savjete, svakodnevno putem e-maila: [email protected] . Pozivi SOS telefonu i on-line savjeti u potpunosti su anonimni.

SOS telefon za žene žrtve nasilja započeo je s radom u listopadu 2012., a provodi ga CESI u suradnji s Krapinsko-zagorskom županijom i Povjerenstvom za ravnopravnost spolova KZŽ. Na SOS telefon mogu se javiti žene kojima se događa nasilje i potrebna im je informacija, savjetovanje, psihosocijalna ili pravna pomoć, ali i sve druge osobe koje sumnjaju na postojanje nasilja ili se ono dešava u njihovoj blizini.

Napominjemo da je dužnost svakog građanina prijaviti sumnju na postojanje nasilja te samo zajedničkom suradnjom svih institucija i društva u cjelini možemo usjecati na smanjenje rodno uvjetovanog nasilja u Krapinsko-zagorskoj županiji.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook