Prethodni članak
Sljedeći članak

Siniša Hajdaš Dončić i Sonja Borovčak posjetili Srednju školu Zabok

Župan Siniša Hajdaš Dončić u pratnji zamjenice Sonje Borovčak posjetio je Srednju školu Zabok, učenike u kabinetu ugosti


Župan Siniša Hajdaš Dončić u pratnji zamjenice Sonje Borovčak posjetio je Srednju školu Zabok, učenike u kabinetu ugostiteljstva. Visoki gosti stigli su kako bi učenicima i nastavnicima prije svega čestitali na uspjehu koji su postigli na međunarodnom natjecanju ugostiteljsko-turističkih škola u Bratislavi. Tamo su zabočki učenici uz pojedinačne nagrade i medalje, osvojili i titulu najatraktivnije i najinovativnije škole.

Posjet je učenike zatekao u punom radu jer pripremaju meni za sutrašnju Večer Zabočana. Goste, učenike i nastavnike pozdravila je ravnateljica škole Draženka Jurec, zahvalila je gostima na posjetu, a nastavnicima na njihovom trudu i zalaganju u radu s učenicima.

- Drago mi je da sam u školi koja pokazuje dobre rezultate u svom radu. Kao što se tehnologije mijenjaju, mijenja se i tehnologija pripreme hrane. U Hrvatskoj ima vrlo malo iskusnih kuhara i malo ljudi ulaže u sebe i moderniju pripremu hrane. Molim vas da obratite pažnju na tehnološki napredak u pripremi hrane – rekao je župan u svom obraćanju učenicima.

- Mi smo kao Krapinsko-zagorska županija opremili ovaj praktikum i time se ponosimo. Nadam se da će među vama biti vrhunskih kuharica i kuhara, imate potencijala za to. Vjerujem da ćete promicati ime Krapinsko-zagorske županije diljem Hrvatske, ali i va njenih granica. Čestitam svim mentorima i mentoricama na uspješnom radu – rekla je Sonja Borovčak te dodala kako je školi poklonjeno 2.000 kuna za nova natjecanja i nove medalje.

Ivan Škalec i Vedran Tuškan koji su bili na natjecanju Slovačkoj predstavili su gostima čime su tamo zaslužili nagrade, a Kristijan Barić i Matija Vukas s onim što pripremaju za sutrašnju večer.

Školi su stigli i novi pozivi za natjecanja u Poljskoj i Slovačkoj, a trenutno se pripremaju za međužupanijsko natjecanje.

Mnogi to ne znaju, ali Srednju školu Zabok pohađao je i sam župan, ne ugostiteljski, već ekonomski smjer.

- Meni je drago biti u svojoj školi nakon 17 godina. Hodamo i prisjećamo se kako je to nekad bilo. Nadograđene su neke stvari, škola ima lijep kabinet, nastavnici dobro rade s djecom. Promjene su više nego očite – rekao je župan Siniša Hajdaš Dončić.


Snimio: Krunoslav Pavlina

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook