Prethodni članak
Sljedeći članak

Realizacija projekta Turistička Sutla

Općina Zagorska Sela potpisala je s Ministarstvom financija, Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava u iznosu od 150.765


Općina Zagorska Sela potpisala je s Ministarstvom financija, Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava u iznosu od 150.765 eura za Projekt Turistička Sutla , koji je prihvaćen na natječaju Programa za susjedstvo Slovenija-Mađarska-Hrvatska, PHARE/INTEREG III A 2004-2006.


Ovaj ugovor financira se iz predpristupnog programa PHARE 2006, a njegov iznos pokriva 75 posto troška cijelog projekta, dok će preostalih 25 posto financirati Općina Zagorska Sela. Cijeli projekt je vrijedan 201.020 eura. Partneri suradnici na projektu su slovenska općina Podčetrtek, Bistrica ob Sotli, Kozje i Turistička zajednica općine Zagorska Sela.

Navedenim financijskim sredstvima, u suradnji s partnerima izradit će se katalog i brošura zajedničkog turističkog područja. Najznačajnija stavka u ovom projektu je revitalizacija zgrade stare osnovne škole u Zagorskim Selima za potrebe turističko-informativnog centra i izložbeno-kulturnog prostora. Za to je u proračunu projekta predviđeno gotovo 160.000 eura.

Za provođenje projekta zadužen je projektni tim u kojem se nalaze predstavnici svih partnera, među njima i načelnici Zagorskih Sela i Podčetrtka, Željko Kodrnja i Peter Misja. Voditelj projekta je pročelnik jedinstvenog upravnog odjela općine Zagorska Sela, Stjepan Regvat. Projekt je počeo prvim sastankom projektnog tima u Podčetrtku, gdje je dogovorena dinamika izvođenja predviđenih aktivnosti.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook