Prethodni članak
Sljedeći članak

Pucao sam u ženu, ali nisam kriv

U Zlataru na Županijskom sudu nastavljeno je suđenje Ivici Miletiću (35) iz Zlatara optuženom da je 14. studenog 20005.


U Zlataru na Županijskom sudu nastavljeno je suđenje Ivici Miletiću (35) iz Zlatara optuženom da je 14. studenog 20005. godine pokušao ubiti suprugu Meri (32) u koju je ispalio tri hica iz pištolja kućne radinosti teško je ozlijedivši.


–Priznajem počinjenje kaznenog djela, ali se ne osjećam krivim- rekao je jedva čujnim glasom Miletić, koji je Meri pogodio najprije u prsa i glavu, a zatim i u trbuh, dok je pokušavala pobjeći.

Meri je sudu rekla kako je u tijeku brakorazvodna parnica, a nakon povratka iz bolnice živi sa ljubavnikom Ilijom Trčakom u Maču, za kojeg je kasnije utvrđeno da je i otac Merine najmlađe kćerke, što je i bio jedan od argumenata Miletićeve obrane. Supružnici Miletić imaju zajedničkog sina Antu (12), a iz prijašnjih brakova svaki ima po dvoje djece.

Problemi u njihovom braku započeli su puno prije Ilije i rođenja male Laure, svjedočila je Meri, a kulminirali su kad je njezin sin Davor iz prvog braka učestalo počeo uništavati stvari iz kuće, namještaj i odjeću, za što ga je Miletić često znao istući. Nakon toga sina je dala u dom, a u prijašnjoj parnici Meri je i nepravomoćno osuđena na četiri godine i osam mjeseci zatvora zbog zanemarivanja i zapuštanja djece, a na tu se presudu žalila Županijskom sudu.

U toj je parnici Ivica uvjetno osuđen na tri godine. –Nisam zanemarivala djecu, već sam se brinula o njima, a kao dokaz mogu donijeti račune iz Tintilina gdje sam djeci na čekove uzela knjige i školski materijal.

A gospodin Miletić je oslobođen iako je on dijete zatvarao u kokošinjac- rekla je Meri te dodala da je Ivici četiri, pet mjeseci prije kobnog događaja rekla kako više ne želi živjeti s njim, a jedno je vrijeme čak i spavala u odvojenoj sobi.

Tajila je tko je pravi otac male Laure jer se bojala za svoj i djetetov život, dodala je. Ovog ju mjeseca čeka još jedna operacija.

Piše. Danijela Čiček Haban

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook