Prethodni članak
Sljedeći članak

Prijem za dobrovoljne darivatelje krvi

Povodom obilježavanja Međunarodnog dana dobrovoljnih darivatelja krvi upriličen je prijem dobrovoljnih darivatelja krvi

  • Dobrovoljni davatelj krvi

    Prijem za dobrovoljne darivatelje krvi

  • Dobrovoljni davatelj krvi

    Prijem za dobrovoljne darivatelje krvi

  • Dobrovoljni davatelj krvi
  • Dobrovoljni davatelj krvi

Povodom obilježavanja Međunarodnog dana dobrovoljnih darivatelja krvi upriličen je prijem dobrovoljnih darivatelja krvi Krapinsko-zagorske županije, a koji su nesebično darivali krv sto i više puta. Nakon prijema od strane župana, Siniše Hajdaš Dončića, desetero darivatelja danas je predstavljalo Krapinsko-zagorsku županiju na prijemu Predsjednika RH, Ive Josipovića, održanom u Zagrebu.

„Svojom humanošću i solidarnošću, a koje kao vrijednosti čine svaku zajednicu boljom i vrednijom, promovirate Krapinsko-zagorsku županiju i sve njezine građane na poseban i hvalevrijedan način. Na tome vam, u ime svih Zagorki i Zagoraca, zahvaljujem.“ – riječi su župana Hajdaš Dončića kojima se obratio okupljenima.

Zamjenica župana Sonja Borovčak istaknula je kako Krapinsko-zagorska županija spada u sam hrvatski vrh po broju dobrovoljnih darivatelja krvi. Zamjenica župana je podsjetila da je upravo ovakav pristup i suočavanje sa društvenim problemima, kroz davanje samog sebe za bolje drugoga, najbolji mogući odgoj mladih generacija.

U ime okupljenih darivatelja obratio se Anton Kušćar, predsjednik Županijskog društva Crvenog križa zahvalivši županu na ukazanoj časti i podršci ljudima, darivateljima krvi, koji, kako je rekao Kušćar, zaista pružaju primjer za one koji žele pomoći drugima.

 

 

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook