Prethodni članak
Sljedeći članak

Prezentiran projekat izgradnja ceste Petrovsko - Valentinovo

Sastanak u Petrovskom održan je vezano za dovršenje ceste odnosno nogostupa na dionici ceste Petrovsko – Valentinovo. Cilj sastanaka je dogovor kako bi projekat bio završen u roku...


Sastanak u Petrovskom održan je vezano za dovršenje ceste odnosno nogostupa  na dionici ceste Petrovsko – Valentinovo. Cilj sastanaka je dogovor kako bi projekat bio završen u roku.

Sastanku su prisutvovali član Uprave Hrvatskih Cesta d.d. Jurica Krleža, župan KZŽ Željko Kolar, načelnik općine Petrovsko Ivan Šanjug, Stjepan Kralj, Institut IGH d.d., gradonačelnik Grada Pregrade Marko Vešligaj, Josip Škorić direktor sektora održavanja Hrvatskih Cesta, Bruno Šimunić šef odjela za imovinsko pravne  poslove u Hrvatskim cestama i Danijel Tenžera voditelj projekta ispred Hrvatskih Cesta d.o.o

Prezentiran je projekat koji je izrađen 2007. godine i na osnovu kojeg  su Hrvatske Ceste u potpunosti, a prema parcelacijskom elaboratu, otkupile zemljište. Početkom ove godine prilikom uvođenja izvođača radova u posao, te samim početkom radova, ustanovljeno je da postojeći elaborat uvelike odstupa od stvarnog stanja na terenu zbog neusklađenosti gruntovnog i katastarskog stanja. S obzirom na važnost projekta kako za lokalno stanovništvo tako i za županiju Župan Krapinsko-zagorske županije Željko Kolar zajedno sa gradonačelnikom Pregrade i načelnikom općine Petrovsko organizirale su sastanak sa vlasnicima zemljišta kako bi se što prije pronašlo rješenje na zadovoljstvo svih zainteresiranih strana.

Župan se obratio nazočnima i dao podršku projektu za kojega su osigurana sredstva,te osim ceste i nogostupa uz taj projekat ići će i projekat vezan za vodoopskrbu. Stanje u grutnovnici  i katastru nije usklađeno sa stvarnim stanjem,  a sve službe našle su se kako bi riješile problem, a za što je potrebna dozvola mještana kako bi projekat u skladu sa dokumentacijom mogao biti završen.

Dogovoreno je da Krapinsko – zagorska županija u suradnji sa Hrvatskim Cestama vodi riješavanje imovinsko – pravnih odnosa i ponudila je besplatnu pravnu pomoć kako postupak ne bi utjecao na tijek projekta.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook