Prethodni članak
Sljedeći članak

Predstavljen najveći turistički katalog na svijetu "Neodoljiva Hrvatska"

Svečano predstavljanje kataloga Neodoljiva Hrvatska održalo se na Hušnjakovom,u Muzeju krapinskih neandertalaca uz potporu Krapinsko-zagorske županije...


U petak, 28. ožujka, u prisustvu župana Željka Kolara i brojnih gostiju predstavljen je  najveći turistički katalog na svijetu pod nazivom Neodoljiva Hrvatska, autorica  Sunčane Matić, agencija LUX.

Svečano predstavljanje kataloga Neodoljiva Hrvatska održalo  se na Hušnjakovom,u Muzeju krapinskih neandertalaca uz potporu Krapinsko-zagorske županije a  koja je ujedno i prva destinacija gdje je katalog izložen. Tom prilikom župan Krapinsko-zagorske županije Željko Kolar zahvalio se svima na odazivu, i naglasio kako  je vrlo bitno takvim i sličnim projektima dati podršku. Moramo cijeniti ono što  imamo kako bi i drugi prepoznali naše vrednote. Čestitao je autorici kataloga, gospođi Sunčani Matić na samoj ideji i prezentaciji kataloga te spomenuo da sam ulazak u Guinessovu knjigu rekorda možda i nije najveći uspjeh u odnosu na to što se sve  postiglo ovim projektom.

Ovaj impozantan katalog širine 1398 mm, visine 1650 mm, težine 70 kg, na 378 stranica opisuje najvažnije vrednote Hrvatske, od identiteta i gospodarstva do posebnih oblika turizma i predstavlja svojim sadržajem potpuno novo, moderno poglavlje u promidžbi Hrvatske kao atraktivne turističke destinacije ali i države zanimljive za poslovne investicije. Katalog Neodoljiva Hrvatska nastao je marljivim radom autorice projekta Sunčane Matić te njezinih suradnika, raznih udruga, agencija i organizacija te je za njegovu realizaciju bilo potrebno više od 3 godine.

Sadržajem kataloga uspjela se obuhvatiti cijela Hrvatska, sa svim vrednotama i potencijalima za razvoj. Gospođa Matić je istaknula da  ovaj katalog ima veliki značaj u promociji Hrvatske u svijetu  upravo zbog činjenice da obuhvaća sve najvažnije hrvatske atrakcije, povijesnu i kulturnu baštinu, brojne prirodne ljepote, tradiciju, običaje, ljude, gospodarstvo, sportske uspjehe te posebno turističku ponudu i njene specijalne oblike.

Kulturnu i prirodnu baštinu Zagorja kao dio Neodoljive Hrvatske predstavile su  ravnateljica Muzeja Hrvatskog zagorja Vlasta Krklec i muzejska savjetnica Goranka Horjan.Svečanosti predstavljanja  kataloga uvelike je pridonio i naš zagorski blueser Tomislav Goluban.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook