Prethodni članak
Sljedeći članak

Predstavljanje najvećeg turističkog kataloga na svijetu "Neodoljiva Hrvatska"

Predstavljanje će se uz prigodni program održati 16. travnja 2014. s početkom u 19:30 sati
u Franjevačkom samostanu u Klanjcu, Trg A. Mihanovića 11


Nakon tri godine realizacije, Hrvatska ima najveći turistički katalog na svijetu pod nazivom Neodoljiva Hrvatska. Autorica je Sunčana Matić, agencija LUX. Katalog postavlja kvalitetnom izvedbom nove standarde turističke promocije Hrvatske i kandidiran je za Guinnessovu knjigu rekorda u kategoriji najvećeg kataloga.

Na sadržaju kojim je opisana Hrvatska sa svim vrednotama i turističkim potencijalima za razvoj radilo je preko 50 stručnih suradnika.
 
Uz potporu Krapinsko zagorske županije i Muzeja Hrvatskog zagorja, najveći turistički katalog Neodoljiva Hrvatska započeo je turneju po Hrvatskoj u dvorcu Oršić, Muzeju seljačkih buna. Predstavljen je javnosti i u Muzeju krapinskih neandertalaca u Krapini. Prilikom godišnje UHPA Skupštine i stručnih edukacija u Termama Tuhelj, katalog Neodoljiva Hrvatska bio je izložen  u Tuheljskim toplicama kao atrakcija za mnogobrojne sudionike, turističke djelatnike iz regije i goste Termi Tuhelj.

Na svom proputovanju kroz Zagorje katalog  nastavlja svoj put prema Klanjcu. Svoje privremeno boravište naći će u franjevačkom samostanu gdje će u prostoru rekonstruirane kripte obitelji Erdödy biti predstavljen javnosti u srijedu 16.04.2014. u 19:30 sati.

Malo tko u Hrvatskoj zna za vrijednost ranobaroknih sarkofaga izloženih u samostanskom podrumu u Klanjcu, koji su rad najpoznatijih bečkih majstora koji u to doba rade i za carsku obitelj Habsburg, a danas pobuđuju iznimnu pažnju posjetitelja iz cijelog svijeta. Bit će to prigoda i da se bolje upozna ostala, iznimno bogata i vrijedna, kulturna baština Klanjca.

Pozivaju se svi zainteresirani da se pridruže ovom posebno atraktivnom događanju a ujedno će to biti i prilika da se  saznaju zanimljive informacije o Klanjcu ali i  tajnama  koje čuva klanječki franjevački samostan gotovo četiri stoljeća.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook