Prethodni članak
Sljedeći članak

Policijsko nasilje:Pritvorenik u komi, priveden zamjenik načelnika policije

Davor Latin (37), zamjenik načelnika Policijske postaje u Zlatar Bistrici, sumnjiči se da je tijekom ispitivanja u posta


Davor Latin (37), zamjenik načelnika Policijske postaje u Zlatar Bistrici, sumnjiči se da je tijekom ispitivanja u postaji udario Gabru Priščana (51) i nanio mu teške tjelesne ozljede opasne za život.


Gabro Priščan (51), iz Klimena kod Konjščine, koji je u ponedjeljak navečer zdrav priveden u postaju u Zlatar Bistrici, još je u dubokoj komi u KB-u Sestara milosrdnica nakon operacije hematoma koji mu je pritiskao mozak.

Priščana, osumnjičenoga za to da je svojoj susjedi Ani S. (82) prijetio ubojstvom i upao joj u kuću, policajci su priveli u lisičinama jer se opirao. Načelnik PU krapinsko-zagorske Željko Cujzek potvrdio nam je da je Davor Latin priveden tijekom subote.

Kako smo neslužbeno doznali, dvoje lokalnih policajaca proteklih je dana u Zagrebu palo na poligrafu te je jedna kriminalistica otkrila što se dogodilo. Je li hitna pozvana odmah i je li bilo zataškavanja, ostaje otvoreno.

Priščanova supruga Jasenka rekla nam je da obitelj o njemu nije imala vijesti dva dana.

– Nešto nakon 12 sati u srijedu javili su nam se iz policije i počeli raspitivati je li mi se suprug s kim tukao. Tek nakon razgovora rekli su da je Gabro prevezen prvo u Zabok, a potom u bolnicu u Zagrebu. O suprugovoj komi nismo doznali od policije, nego u bolnici – kaže Jasenka.

Priščanov sin Krešimir kazao nam je da mu je otac u dubokoj komi i prenio nam riječi liječnika iz KB-a Sestara milosrdnica prema kojima će njegovu ocu, “ako se uopće probudi iz kome, ostati teška moždana oštećenja od hematoma”. Dodao je da mu je rečeno kako je hematom bio svjež i da mu je liječnik u hitnoj u Zaboku rekao da mu je otac dobio snažan udarac u glavu.

U petak ujutro, dodala je Jasenka, zvala je načelnika PP-a u Zlatar Bistrici, koji je, kaže, bio ljubazan i poslao po nju službeni automobil.

– Rekao mi je da su ga u utorak u 18 sati poslali u ćeliju, gdje je zaspao, a u 20 sati više ga nisu mogli probuditi. Želim da svijet dozna za ovaj slučaj, jer su nam ga odveli zdrava – rekla je potresena supruga.

Uhićenik glavom udario u ormar

Glasnogovornik PU krapinsko-zagorske Robert Pavić u subotu je navečer prenio priopćenje o rezultatima vrlo brzo provedene kriminalističke obrade. Davor Latin, pomoćnik načelnika PP Zlatar Bistrica, pljusnuo je uhićenika zbog čega je ovaj glavom i prsištem udario u metalni ormar sa strane i teško se ozlijedivši. Latina se sumnjiči za zlostavljanje tijekom obavljanja službe i nanošenje teških tjelesnih ozljeda. Udaljen je iz službe i protiv njega je pokrenut disciplinski postupak.

Izvor: Večernji list

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook