Prethodni članak
Sljedeći članak

Otmičar satima držao ranjenu suprugu i njihovo dvoje djece

Autor: Mladen Mandić Obiteljska se drama jučer dogodila u zagorskom naselju Lepajcima pokraj Krapine. Edo Smrečki (31)


Autor: Mladen Mandić

Obiteljska se drama jučer dogodila u zagorskom naselju Lepajcima pokraj Krapine. Edo Smrečki (31) se jučer oko 9.20 sati u Krapinskim Toplicama trebao susresti sa svojom 27-godišnjom suprugom Dijanom te četverogodišnjom kćeri Klaudijom, koje su se prije godinu dana odselile od njega te živjele u kući njezinih roditelja u Krapinskim Toplicama.

Zajedno s Edom, u automobilu je bio i njegov osmogodišnji sin Tomislav koji je živio s njim u njihovoj kući u Lepajcima. No, nakon svađe sa suprugom, Edo je na cesti ispred kuće njezinih roditelja nožem zaprijetio supruzi te oteo i nju i Klaudiju te ih automobilom odvezao u kuću u Lepajce.

Nakon što su Dijanini roditelji policiji dojavili što se zapravo dogodilo, dva sata trajala je policijska potraga. Oko 11.30 sati policija ih je pronašla u kući u Lepajcima. Svi pokušaji Edinih roditelja Franje i Ljubice da nagovore sina da pusti ženu i djecu bili su uzaludni. Dulje od dva sata su i zagorski policajci na čelu s načelnikom policije Željkom Cujzekom pregovarali s Edom, ali on nije želio popustiti.

Sve vrijeme kuću je nadzirala i specijalna policija. No, oko 13.30 sati Edo je ipak pustio djecu, a kada mu se oko 14 sati supruga onesvijestila, uz nagovor policije, jer bi mogao odgovarati i za supruginu smrt, ipak je dopustio da vatrogasci i djelatnici Hitne pomoći uđe u kuću po Dijanu i odvezu je u zabočku Opću bolnicu.

Kako su nam rekli na kirurškom odjelu zabočke bolnice, Dijana Smrečki je s teškim ozljedama i s velikim gubitkom krvi, jer ju je Smrečki nekoliko puta izbo nožem, jučer operirana te je izvan životne opasnosti.

Edo Smrečki priveden je u krapinsku policiju na kriminalističku obradu.

Inače, susjedi su nam rekli da je Edo često zlostavljao svoju suprugu i dvoje djece, često su kod kod njih bili i policajci i djelatnici Cenrta za socijalnu skrb, a znao je već potegnuti i nož. Prije godinu dana, nakon što je Dijana htjela otići od njega, već je jednom nožem ranio tada trogodišnju kćer Klaudiju.

Edo je inače radio u poduzeću "Janko Gredelj", ali je prije nekoliko mjeseci, kažu susjedi, dobio otkaz, dok je supruga Dijana bila zaposlena u krapinskoj "Kotki". I prije nego što su se razišli često su se svađa.

Izvor: Večernji list

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook