Prethodni članak
Sljedeći članak

Održana Izborna skupština Organizacije žena Hrvatske seljačke stranke

U Zaboku 28. ožujka 2014. godine je održana Izborna skupština Organizacije žena Hrvatske seljačke stranke „Hrvatsko srce“ Krapinsko- zagorske županije.


U Zaboku 28. ožujka 2014. godine je održana Izborna skupština Organizacije žena Hrvatske seljačke stranke „Hrvatsko srce“ Krapinsko- zagorske županije.

Za predsjednicu organizacije ponovno je izabrana   Martina  Jantol iz Stubičkih Toplica. Za potpredsjednice su izabrane Vlatka Crnić- Fiket iz Desinića i Ivana Jakšić –Hren iz Gornje Stubice.U Odbor su izabrane  još Ivana Groš, Marija Martinec, Nikolina Majsec, Vesna Hohnjec, Tanja Tukač te Natalija Leskovar.

Novoizabrana predsjednica je programom rada i planom aktivnosti istaknula važnost sudjelovanja žena u politici. Iznimno važno mjesto zauzimaju aktivnosti za poboljšanje položaja žena u društvu te kontinuirani naglasak na ravnopravnost spolova.  Teme kao što su zapošljavanje žena, jednaka primanja za jednake poslove, prava žena da bezbrižno realizira ulogu majke su iznimno bitne za društvo u cjelini i bit će važan dio u samom radu organizacije u narednom razdoblju. Žene su važni dio razvoja civilnog društva, djeluju u mnogim udrugama za očuvanje naše tradicije te svakako da će se dio aktivnosti odnositi i na realizaciju projekta sa udrugama.

Skupštini su nazočili i predsjednici općinskih i gradskih organizacija Hrvatske seljačke stranke Krapinsko-zagorske županije, predsjednica organizacije Mladih županijske organizacije KZŽ Tanja Tukač, te potpredsjednica Hrvatske seljačke stranke i predsjednica županijske organizacije HSS-a Krapinsko- zagorske županije Vlasta Hubicki koja je istaknula da su žene važan faktor u političkom životu te sama snaga žene se pokazuje u njezinom angažmanu što u civilnom, što u gospodarskom sektoru te naravno, kroz prizmu majke. Samo žena može preuzeti toliko uloga i sve uspješno izbalansirati.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook