Prethodni članak
Sljedeći članak

Lokalni izbori: Načelnik općine 'opekao' se na suknjici protukandidatkinje

Jedno od najvećih iznenađenja ovogodišnjih lokalnih izbora u Zagorju dogodilo se u Kraljevcu na Sutli.


Jedno od najvećih iznenađenja ovogodišnjih lokalnih izbora u Zagorju dogodilo se u Kraljevcu na Sutli. U velikoj HDZ-ovoj utvrdi gdje su na vlasti već 20 godina i gdje su uvijek bili uvjerljivi pobjednici, dosadašnjeg načelnika Antuna Hrelju u prvom krugu pobijedila je, ni manje ni više, nego njegova sadašnja općinska tajnica Danijela Pongrac. Ona je s liste Nezavisne grupe birača dobila 41,81 posto, dok je aktualni načelnik Antun Hralja dobio 2,63 posto manje, odnosno 39,18 posto.

Iznenađenje je tim veće što je Hrelja prije četiri godine dobio čak 14 posto više glasova od njegova tadašnjeg SDP-ova protukandidata Željka Španjola, inače doktora s Šumarskog fakulteta i supruga današnje zamjenice ministra poljoprivrede Snježane Španjol.

- Za mnoge ljude u Kraljevcu na Sutli ovi rezultati nisu nikakvo iznenađenje, posebice kad se zna što se sve posljednjih godina ovdje događalo, a zbog nedonošenja proračuna raspušteno je čak i Općinsko vijeće. Svojim sumještanima ne obećajem puno, ali želim im dati barem nadu u bolje sutra - rekla je Danijela Pongrac.

Na njen uspjeh vjerojatno je dosta utjecala i negativna kampanje koju je HDZ-ov načelnik Antun Hrelja putem letka vodio protiv nje i njezinog kandidata za općinskog zamjenika Stjepana Zormana, napisavši kako se "umirovljeni spletkar Zorman krije ispod suknjice vječite studentice".

Načelnik Hrelja na upit kako komentira svoj poraz u prvom krugu, nije se posebno doticao suknjice, no čvrsto je uvjeren u svoju pobjedu u drugom krugu.

- Moji glasači su mislili da je sve već gotovo pa se u prvom krugu nisu odazvali u velikom broju. No, sada ćemo se maksimalno mobilizirati za pobjedu u drugom krugu. Vjerojatno su ljudi mislili i da zaokruživanjem Danijele glasaju za mene jer ona radi na općini - rekao je Hrelja.

Bratski dogovor

Budući je kandidat SDP-a Ivan Zorman, inače brat donačelničkog kandidata Stjepana, dobio 14,66 posto glasova u prvom krugu, vjerojatno će većina njegovih glasova, smatraju Kraljevčani, u drugom krugu otići 33-godišnjoj Danijeli Pongrac.

Večernji hr /Zagorje.com

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook