Prethodni članak
Sljedeći članak

Ivanu pozlilo na terenu, srušio se, oživljavali su ga 45 minuta

Šok u Pojatnom: Ivan Domaćinović (17) se požalio da mu je muka i da teško diše. Pomoćni sudac ga je poslao na klupu i Ivan je ubrzo nakon toga pao u nesvijest


 Obiteljski album Ivanu (17) je na terenu pozlilo, onesvijestio se i preminuo

Sine, molim te ne idi na tu utakmicu, odmori se malo, govorio je u subotu poslijepodne Dubravko Domaćinović sinu Ivanu (17). No Ivana, juniora NK Croatije Pojatno, ništa nije moglo zaustaviti. Uz riječi kako mu je nogomet sve u životu te da osjeća da će pobijediti Sutlu Šenkovec, iz zaprešićkog doma otišao je na nogometno igralište u Pojatno. Nikada se više nije vratio, pišu 24sata.hr

Požalio se da mu je loše

- Igrao je lijevog beka i nakon 50 minuta utakmice, oko 17 sati, jednom od suigrača se požalio kako mu je muka te da teško diše. Pomoćni sudac ga je poslao na klupu i Ivan je ubrzo nakon toga pao u nesvijest. Do njega je odmah dotrčala liječnica i uspjela ga osvijestiti, no nakon što je popio vode, iznova se srušio. Hitna pomoć stigla je za desetak minuta. Iako su ga reanimirali 45 minuta i svim silama nastojali vratiti u život, nije izdržao. Preminuo je - slomljeno nam je ispričao Ivanov kum Tihomir Kadlik (52). Uz Ivana se posebno vezao još kad je bio dijete, gotovo od njegova rođenja. Pratio je njegovo odrastanje te se s njegovim roditeljima i njime veselio njegovim brojnim planovima i budućnosti.

Bio je dijete, prepuno dječačkih snova i želja koje, nažalost, nikada neće ostvariti.

- Bio je u sretnoj vezi i to je prijepodne proveo kod djevojke. Čak je i njenim roditeljima pomagao raditi u vrtu. Odmalena je bio živo i veselo dijete, prepuno dječačkih snova i želja koje, nažalost, nikada neće ostvariti. Nitko od nas ne može ni pretpostaviti što se dogodilo jer je Ivan bio zdrav. Nikakvih zdravstvenih problema nije imao, čak su i svi liječnički nalazi i testovi bili uredni. Još čekamo rezultate obdukucije sa Šalate, kamo su ga odvezli nakon tragičnog događaja. Nadamo se da ćemo ih danas saznati da možemo pripremiti pogreb - govori nam Tihomir. Iako ne želi plakati, teško mu je. S vremena na vrijeme suzu izdajicu krišom obriše.

Ivanova sestra Dora, koja živi u Rijeci, s bratom se, kaže, posljednji put vidjela prije mjesec dana. I ona, kao i roditelji, još iščekuje da će se pojaviti na ulaznim vratima stana sipajući šale kao uvijek.

"Život je čudan i nepravedan"

- Bili smo vani i super smo se proveli. Bože, što je život čudan i nepravedan. Moj brat trebao je u lipnju napuniti 18 godina. Sada je zauvijek otišao - shrvano govori Dora, dok prima izraze sućuti od Ivanovih prijatelja, poznanika i suigrača koji obilaze njegov dom. Iako je potpuno utučen, Ivanov otac javno je zahvalio liječnici na terenu što je odmah reagirala i dala sve od sebe da pokuša spasiti njegova sina, kao i ekipi Hitne medicinske pomoći koja ga je bezuspješno oživljavala 45 minuta.

Šok i nevjerica zavladala je i u NK Croatiji Pojatno. Predsjednika kluba Roberta Jandrasa ova je tragedija toliko pogodila da je i sam zatražio liječničku pomoć. Kako smo doznali, na igralištu u Pojatnom do daljnjeg su odgođene sve utakmice.
Smrt na nogometnim terenima

Smrt na nogometnim terenima, nažalost, nije rijetkost. Lani u lipnju na terenu se srušio i Alen Pamić (24) dok je igrao mali nogomet. Obdukcija je pokazala da je imao problema sa srcem, zbog čega se i prije rušio. Na treningu Varteksa se 2007. srušio Mateo Vajagić (13). Obdukcija je pokazala da je i ovog puta razlog smrti bio problem sa srcem.

Izvor:24ata.hr

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook