Prethodni članak
Sljedeći članak

HDZ zatražio izvanrednu sjednicu Županijske skupštine

Žarko Tušek: ''Pozivam župana i sve ostale političke aktere županije da se klonimo osobnih jamstava jer je očigledno da ova Vlada ima svoju politiku prema Zagorju na koju aktualna županijska vlast ne utječe.


Zagorski HDZ je na današnjoj konferenciji za novinare obznanio kako će zatražiti izvanrednu sjednicu Županijske skupštine zbog katastrofalnog prijedloga nove zdrastvene reforme. Predsjednik zagorskog HDZ-a, Žarko Tušek, naglasio je kako je HDZ zajedno sa svojim partnerima već prije godinu dana upozoravao na tu situaciju, ali sve što su tada dobili od županijske vlasti bila su uvjeravanja da se nemamo čega bojati.

Aktualna Vlada po tko zna koji put je pokazala kako prema zagorcima nema nimalo poštovanja te da, po njima, ne zaslužujemo imati kvalitetnu zdrastvenu zaštitu. Tušek je naglasio kako su zagorci ovu bolnicu izgradili svojim novcem te da je potrebno da imamo kvalitetan zdrastveni centar upravo u našoj županiji.

Tušek se osvrnuo i na župana Kolara te je pozdravio što je u nedavnom medijskom nastupu podržao HDZ-ovu inicijativu, ali je naglasio kako od osobnih jamstva naši građani nemaju ništa. Jer puno puta je SDP-ova županijska vlast jamčila da će riješiti problem Zlatara, da će se sanirati klizišta, da se institucije neće seliti iz županije, ali se sve to pokazalo samo pustim obećanjima. Žarko Tušek konstatirao je kako ova Vlada ima svoju politiku prema Zagorju na koju aktualna županijska vlast nimalo ne utječe, te da našeg župana njegov nacionalni stranački vrh nimalo ne sluša.

Na kraju svog izlaganja, Tušek je pozvao sve političke aktere u županiji da podrže ovu inicijativu te da na izvanrednoj sjednici Županijske skupštine zauzmu jedinstveni stav za dobrobit, naše, Krapinsko – zagorske županije.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook