Prethodni članak
Sljedeći članak

HDZ: "Klanjec ne smije ispaštati zbog nemara i nesposobnosti gradonačelnika Kolara"

Zbog katastrofalne situacije u Gradu Klanjcu želimo upozoriti da su klizišta direktna posljedica nemara i nerada gradske uprave na čelu s Željkom Kolarom.


Arhivska fotografija

Primili smo priopćenje Priopćenje GO HDZ-a grada Klanjca o klizištima na području grada Klanjca, priopćenje objavljemo u cijelosti:

Zbog katastrofalne situacije u Gradu Klanjcu želimo upozoriti da su klizišta direktna posljedica nemara i nerada gradske uprave na čelu s Željkom Kolarom.
 
Drago nam je što to priznaju i u samom SDP-u kad u prozivci ministra Rajka Ostojića za klizišta u Zagrebu optužuje gradsku upravu.

Naime, ministar Rajko Ostojić izjavio je: "klizišta u Zagrebu ( a time indirektno i u gradu  Klanjcu)  direktna su posljedica nemara, i nerada zagrebačke gradske uprave. Pa netko je valjda plaćen da vodi računa o poštivanju kriterija gradnje, prostornom planiranju te urbanizmu u gradu. Takav nemar i nerad nadležnih gradskih službi sad ima direktnu posljedicu, ugrožena je imovina, ali i životi naših sugrađana“. 

Možda ministar Ostojić nije mislio na Klanjec, ali drago nam je da je upozorio da gradske uprave moraju voditi računa o poštivanju kriterija gradnje, prostornom planiranju te urbanizmu.

Gradska uprava grada Klanjca na čelu s Željkom Kolarom, koji je ujedno i kandidat SDP-a za krapinsko-zagorskog župana, do sada definitivno nije vodila računa o tome, te stoga danas i imamo katastrofalnu situaciju u kojoj je ugrožena imovina građana, pa i ljudski životi, a zbog težine situacije proglašena je elementarna nepogoda i pitanje je kada i kojim sredstvima će se moći sanirati nastala šteta zbog nemara i nesposobnosti Kolarove uprave gradom.

Osim toga, pitamo se kako će Željko Kolar koji je svojim nemarom odgovoran za ovu katastrofu na području grada Klanjca biti sposoban voditi cijelu krapinsko-zagorsku županiju, za što ga je SDP kandidirao, kada nije sposoban voditi ni grad kojem je gradonačelnik. Stoga, zbog nemara gradonačelnika Kolara i nesposobnosti u upravljanju dobrima građana grada Klanjca tražimo njegovu ostavku.

Isto tako, pozivamo Vladu RH i ministra prometa, pomorstva i infrastrukture Sinišu Hajdaš Dončića da hitno izdvoje financijska sredstva za sanaciju svih šteta koju je svojim nemarom prouzročio njihov stranački kolega Kolar.

Građani grada Klanjca zaslužuju siguran život i normalno odvijanje života i ne smiju ispaštati zbog nesposobnosti nemara gradonačelnika Kolara.

O šteti koja je ovim nemarom gradonačelnika Kolara nanesena ionako uništenom gospodarstvu grada Klanjca i okolnih područja ne treba ni govoriti. Uz stalno propadanje gospodarstva ovo bi moglo predstavljati krah preostalih gospodarskih aktivnosti, daljnji pad zaposlenosti i povećanje siromaštva i besperspektivnosti!

Predsjednik GO HDZ Klanjec:
Igor Jambrešić

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook