Prethodni članak
Sljedeći članak

HDZ "izgubio" Krapinu, SDP, HSU i HNS dogovorili postizbornu koaliciju

Potpisivanjem koalicijskog sporazuma između SDP-a, HSU-a i HNS-a zajedno će dobiti 9 mandata, što čini apsolutnu većinu. Koalicija HDZ-ZDS-HSLS čak i u slučaju koaliranja sa Laburistima ostaje u manjini.


U petak, 24.05.2013. najavaljeno je potpisivanja koalicijskog sporazuma između SDP-a, HSU-a i HNS-a grada Krapine o postizbornoj suradnji u Gradskom vijeću grada Krapine. Osim gradskih stranačkih čelnika nazočni će biti županica KZŽ Sonja Borovčak, budući župan KZŽ Željko Kolar, predsjednik županijske organizacije HNS-a Anđelko Topolovec te ministar pomorstva, prometa i infrastrukture Siniša Hajdaš Dončić.

Podsjetimo, u prošlom sazivu Gradskog vijeća Grada Krapine HDZ je imao 9 vijećnika, što je činilo većinu u vijeću. Nakon nedjeljnih izbora koalicija HDZ-ZDS-HSLS u Krapini je dobila 7 mandata, SDP-HSU 6, HNS 3, a Laburisti 1.

Potpisivanjem koalicijskog sporazuma  SDP, HSU i HNS zajedno će dobiti 9 mandata, što čini apsolutnu većinu. Koalicija HDZ-ZDS-HSLS čak i u slučaju koaliranja sa Laburistima ostaje u manjini sa zajedničkih 7 mandata.

Gradonačenik Krapine saznat će se naokon drugog kruga u koji su ušli Zoran Gregurović (HDZ) sa 40,89 posto glasova i SDP-ovac Željko Pavić kojem je povjerenje dalo 30,89 posto građana Krapine.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook