Prethodni članak
Sljedeći članak

HAK poziva na oprez u prometu: Pada ledena kiša!

Kolnici su mokri ili vlažni i skliski u većem dijelu zemlje, a u Lici, Gorskom kotaru i središnjoj Hrvatskoj mjestimice pada ledena kiša. HAK poziva vozače na pojačan oprez.


Kolnici su mokri ili vlažni i skliski u većem dijelu zemlje, a u Lici, Gorskom kotaru i središnjoj Hrvatskoj mjestimice pada ledena kiša. HAK poziva vozače na pojačan oprez.

Kolnici su mokri ili vlažni i skliski u većem dijelu zemlje, a u Lici, Gorskom kotaru, središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj mjestimice pada ledena kiša. Ledena kiša povremeno pada i na dionicama autocesta: A1 između čvora Bosiljevo i tunela Mala Kapela, A6 Rijeka - Zagreb od tunela Tuhobić do čvora Bosiljevo 2, te A4 Zagreb - Goričan od Goričana do Brezničkog Huma, javlja HAK u 9,30 sati.

Vozače upozorava da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama, održavaju sigurnosni razmak između vozila te da na put ne kreću bez zimske opreme.

Bit će kiše i snijega

Na kopnu će vikend započeti uz oblake i povremene oborine, na zapadu susnježicu i kišu, u gorju mjestimice snijeg, na istoku kišu. S obzirom na pozitivne dnevne temperature, u poslijepodnevnim će satima oborine uglavnom biti u obliku kiše. U mnogim predjelima će biti i kraćih sunčanih razdoblja.  U najtoplijem dijelu dana kopnene predjele očekuje od 0 do 5°C, Lika će imati od 3 do 10°C, a Jadran između 11 i 15°C, javlja portal meteo-info.hr.

U nedjelju će u cijeloj zemlji prevladavati oblačno vrijeme. U Gorskom kotaru će veći dio dana padati snijeg, u Lici, zbog viših temperatura, uglavnom kiša ili susnježica. U sjeverozapadnim i središnjim predjelima će tijekom dana biti kiše, koja će kasno poslijepodne prelaziti u snijeg, a do ponedjeljka ujutro će stvoriti novi snježni pokrivač.  Dnevne će temperature na kopnu biti vrlo slične jutarnjima, od 0 do 9°C.

Snijega će još malo pasti i u ponedjeljak, kad se očekuje prestanak oborina.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook