Prethodni članak
Sljedeći članak

Grand prix za bedekovčanski KUD

KUD Bedekovčina je sudjelovao na Internacionalnom folklornom festivalu ´´Sofia Spring 2008.´´, koji je održan u glavnom


KUD Bedekovčina je sudjelovao na Internacionalnom folklornom festivalu ´´Sofia Spring 2008.´´, koji je održan u glavnom bugarskom gradu. Ovaj 4. po redu Festival organiziran je od strane Europske organizacije za razvoj kulturnih odnosa u suradnji s bugarskim Ministarstvom kulture.

Društva su sudjelovala u plesnim, vokalnim i instrumentalnim izvedbama te na taj način predstavili folklor svojih regija. Svako društvo je sudjelovalo s programom u trajanju od 20 minuta. KUD Bedekovčina je izveo pjesme uz pratnju tamburaša.

Sudionici festivala bili su nominirani u 5 kategorija. KUD Bedekovčina osvojilo je Grand Prix, glavnu nagradu festivala u kategoriji ženskih vokalnih grupa, a voditeljica Ana Kopjar dobila je i medalju za kvalitetnu izvedbu programa.

Osim KUD-a Bedekovčina, hrvatsku kulturnu baštinu i folklor predstavljala su još i društva iz Pitomače, Đakova i Krapinskih Toplica, a sve zajedno sudjelovali su ansambli iz 25 zemalja svijeta. Kako bi proslavili odličan uspjeh na bugarskom festivalu, zadnju večer sva su hrvatska društva organizirala zajedničku večer s hrvatskim ambasadorom u Bugarskoj, na kojoj su im se pridružili i pripadnici iz drugih zemalja. KUD Bedekovčina se ovom prilikom zahvaljuje sponzorima na donacijama i suradnji s KUD-om Zabok i KUD-om Laz, koji su posudili narodne nošnje za bugarski Sofia Spring 2008. .

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook