Prethodni članak
Sljedeći članak

Glivar Vs.Vidiček: Tko imenuje školske odbore?

Želim da bude jasno, reagirali smo protiv postupka i načina na koji je provedeno imenovanje Školskog odbora OŠ Donja St


Želim da bude jasno, reagirali smo protiv postupka i načina na koji je provedeno imenovanje Školskog odbora OŠ Donja Stubica, a ne protiv osoba. Zbog toga me i čudi vaš osoban, bezrazložan i demagoški napad.

Predsjednik GO HDZ Donja Stubica Anđelko Glivar dr. med.

Obzirom da se gospodin dožupan Vidiček i Županijsko Poglavarstvo našlo povrijeđeno našom reakcijom na ignoriranje prijedloga Gradskog vijeća Donja Stubica za članove Školskog odbora OŠ Donja Stubica i kao razlog te promjene, u svojoj reakciji navelo niz neistina, moram ih demantirati.

Kada govori o «političkom primitivizmu», Vidiček optužuje da je na prijedlog GO HDZ smijenjen bivši ravnatelj OŠ gospodin Miroslav Mučnjak. Radi se o čistoj laži jer sam ja osobno, tada kao županijski vijećnik, stao na stranu roditelja i učitelja i iako nikad pitan za bilo čije imenovanje, zauzeo stav protivan «želji jednog HDZ-ovog» ministra i podržao ostanak gospodina Mučnjaka, a što on i sam može potvrditi.


S druge strane, povodom imenovanja jednog drugog ravnatelja, kako to navodi Vidiček, Gradski odbor HDZ Donje Stubice nije nikad službeno niti neslužbeno predlagao ili postavio tu osobu na tu funkciju. Kada se utvrdila nepravilnost, trenutno smo je osudili i ogradili se od postupka našeg člana te ga isključili iz stranke.


Ako je to primitivizam, što je onda situacija u kojoj jedan SDP-ov političar dobije razvojni kredit u vrijeme HDZ-a, ništa ne napravi i onda ga ne vrati? Ili u vrijeme najteže krize «Komusa» saborski zastupnik poziva građane na neplaćanje plina!? Tko to onda govori o nekakvom kontinuiranom nanašanju štete? Građani najbolje znaju pravo stanje stvari i tko gdje čini štetu.

Žao mi je što se moram spuštati na nivo priopćenja koji nije primjeren jednom dožupanu, jer su me roditelji odgojili drugačije, no očito županijsko poglavarstvo osjeća odgovornost što je svojevoljno ignorirao prijedlog lokalne jedinice, a kojeg je samo tražilo. Uvijek je bilo pravilo da se takvi prijedlozi usvajaju jer lokalna jedinica najbolje zna što je za nju bolje. Ukoliko vam nije bio «podoban» jedan doktor medicine, koji na izborima dobije 5 puta više glasova nego ijedan SDP-ovac u Donjoj Stubici, imali ste drugog predloženog koji nije član HDZ-a i koji ima djecu u školi te bi se zalagao za razvoj škole vjerojatno bolje nego bilo koji umirovljenik (bez namjere da vrijeđam umirovljenike).

Želim da bude jasno, reagirali smo protiv postupka i načina na koji je provedeno imenovanje Školskog odbora OŠ Donja Stubica, a ne protiv osoba. Zbog toga me i čudi vaš osoban, bezrazložan i demagoški napad jer nitko nije niti vas, a niti vašeg kandidata do sada u priopćenjima prozvao!

Međutim, izgleda da Županija nije vodila brigu o tome da je navedenim postupkom narušila zakonom propisan udio u sastavu školskih odbora, te tako Školski odbor OŠ Donja Stubica ima jednog prekobrojnog predstavnika iz redova djelatnika škole (premda nije predložena s te osnove), što po nama, može biti osnova za izmjenu sastava.


Suradnja škole i lokalne vlasti je uvijek bila na nivou bez obzira tko gdje sjedio i biti će i dalje, a prije svega i najviše u interesu djece.

Predblagdansko je vrijeme i ovakve objede nisu primjerene no ja ipak želim svima čestit i blagoslovljen Božić, pa i onima koji u skladu sa svojim naukom do takvih blagdana ne drže.

Predsjednik GO HDZ Donja Stubica

Anđelko Glivar dr. med.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook