Prethodni članak
Sljedeći članak

Galerija Popijač: Umjetnička djela na rasprodaji

Galerija Popijač iz Risvice 69 kraj Kumrovca pokrenula je akciju prodaje umjetničkih djela uz veliko sniženje cijena. Ra


Galerija Popijač iz Risvice 69 kraj Kumrovca pokrenula je akciju prodaje umjetničkih djela uz veliko sniženje cijena. Radovi se mogu razgledati uz prethodnu najavu ili bez najave jer galerija radi svaki dan, non-stop.

Na prodaju su gotovo svi eksponati poznatog umjetnika Izidora Popijača Žige, kao i nekoliko značajnih ostvarenja njegovih sinova, koji studiraju na Likovnoj akademiji u Zagrebu, smjer kiparstvo.

Akcija traje do kraja godine

- Stjecajem mnogovrsnih okolnosti u kojima se našla cijela domovina zbog recesije i umjetnici su prisiljeni na drastične mjere, obzirom da su dovedeni na rub socijalne bijede. Prisiljeni su na kardinalne promjene u svom djelovanju. Tako je i Galerija Popijač poduzela specifičnu novost u svom djelovanju. Spuštanjem cijena gotovo 50 posto približili smo umjetnost građanima Republike Hrvatske, tako da mogu do kraja ove godine kupiti umjetnička djela po izuzetno povoljnim uvjetima. Ova akcija je doprinos promidžbi kulturnih vrednota kako bi i ostali građani Hrvatske do kraja godine mogli vidjeti, pa i kupiti razne umjetnine po pristupačnim cijenama. Pošto i mi imamo izuzetno velike obveze prema ovoj domovini, ovom akcijom pokušavamo barem donekle popraviti tešku situaciju u kojoj su se našli mnogi umjetnici u našoj domovini, a pogotovo u Hrvatskom zagorju. Galerija Popijač zahvalna je medijima koji prate svesrdno naš rad te ovim putem pozdravljamo i čitateljstvo ovog vrijednog glasila koje u posljednjih par godina prati profesionalno razvoj Galerije Popijač – rekao je kipar Izidor Popijač Žiga.

Najaviti se možete na broj 049 553 178 i dogovoriti vrijeme posjeta, a galerija će se prilagoditi željama posjetitelja, Ukoliko nikog nema u galeriji, poruka se može ostaviti na telefonskoj sekretarici.

Također će vas uz stručno vodstvo galerijom provesti sam autor Žiga ili jedan od njegovih sinova. Radovi su na prodaju od 100 kuna na dalje i to 14 originalnih kiparskih ciklusa Izidora Popijača Žige.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook