Prethodni članak
Sljedeći članak

Friščić pozvao HDZ da što prije riješi unutarstranačke probleme

Mi smo u HSS - u čvrsto zagovarali i opredjeli se u trenutku kad smo ulazili u koaliciju da u ovom društvu nema onih koj


Mi smo u HSS - u čvrsto zagovarali i opredjeli se u trenutku kad smo ulazili u koaliciju da u ovom društvu nema onih koji trebaju biti jednakiji i zaštićeni pred zakonom. Sve se svodi na to da pravna država mora funkcionirati i da pred zakonom svi moramo biti jednaki. No, to su odnosi unutar HDZ - a, i to je problem koje će ga HDZ znati riješiti. Što ga prije riješe, to će biti bolje za njihovu stranku, za nas kao koalicijske partnere, ali i za cijelu Hrvatsku , rekao je u nedjelju u Mariji Bistrici predsjednik HSS – a i potpredsjednik Hrvatskog sabora Josip Friščić na konferenciji za novinare uoči 5. hodočašća vjernika HSS – a u to naše najveće marijansko svetište.

Upitan o svjedočenju bivšeg potpredsjednika Vlade Damira Polančeca pred saborskim povjrenstvom za privatizaciju INA - e, Friščić je izjavio da nitko ne treba biti pod ničijim kišobranom .

„Neke svatko reče ono što zna, gdje je bio i što je radio. To će mnogo prije raščistiti stanje na političkoj sceni i u cijelom društvu „, napomenuo je Friščić i dodao kako nije dobro da teme kriminala i korupcije budu dominatne u hrvatskom društvu. Okupljene je novinare zanimalo da li je Ivan Šuker više relevantan kao ministar financija budući da je navodno izjavio da nije pročitao što je potpisao.

„Saborsko je povjerenstvo prije svega političko i tamo se u prvom redu žele raščistiti odnosi, odnosno na koji način su određene odluke donešene. Teško mi je suditi je li netko bio na nekom sastanku ili nije. Mi nismo na tom sastanku bili. Zasigurno, ono što očekuje kad se određene odluke donašaju, da svi oni koji u njima učestvuju daju svoj doprinos. A prvi doprinos je da se s odlukama upoznaju. „, pojasnio je Friščić.
U nedjelju se u Mariji Bistricu usprkos kišnom vremenu okupilo stranačko vodstvo HSS – a, predvođeno predsjednikom Friščićem i potpredsjednikom Stranke i Vlade Božidarom Pankretićem, te oko deset tisuća vjernika HSS iz cijele Hrvatske, za koje je služena misa u crkvi na otvorenom blaženog Alojzija Stepinca.

Stranačke kolege pozdravili su i zaželjeli im dobrodošlicu predsjednica zagorskog HSS – a Vlasta Hubicki i predsjednik marijabistričke organizacije stranke Ivan Palanović.

Tekst i snimka : Zoran Gregurek

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook