Prethodni članak
Sljedeći članak

Dovršenje ceste Marija Bistrica - Kašina

Predstavnici Hrvatskih Cesta, župan KZŽ Željko Kolar, predsjednica Županijske skupštine Vlasta Hubicki, kao i monsinjor Zlatko Koren složili su se da cesta vikendom ne može biti zatvorena


Na inicijativu predsjednice Županijske skupštine Vlaste Hubicki održan je sastanak u prostorijama općine Marija Bistrica. Sastanku su bili nazočni predstavnici Hrvatskih Cesta d.o.o. kao investitora, Osijek - Koteksa d.d. . kao izvođača radova, te župan KZŽ  Željko Kolar, predsjednica Županijske skupštine Vlasta Hubicki , monsinjor  Zlatko Koren, rektor i župnik svetišta Majke Božje Bistričke u Mariji Bistrici i  Josip Milički načelnik općine Marija Bistrica.  

Tema sastanka, odnosno koordinacije bila je dinamički plan i završetak radova na cesti Marija Bistrica – Kašina. Predstavnici Osijek – Koteksa na sastanku su kao rok dovršetka prezentirali 30.07. 2014. godine.  Sa rekonstukcijom ceste došlo se do naseljenog područja, prijašnji problem nastali su zbog klizišta koja su se aktivirala na tri mjesta istaknuli su izvođači.

Kolnik i pješačke staze bi do 6. odnosno 7. mjeseca trebale  biti završene, a što se tiče klizišta, gabiona i potpornih zidova potrebno je definirati rokove, odnosno detaljan dinamički plan naveo je Jurica Krleža, član Uprave Hrvatskih Cesta. Župan Krapinsko – zagorske županije je istaknuo kako je uslijed aktiviranja klizišta na DC 307 u Gornjoj Stubici onemogućeno prometovanje prema Mariji Bistrici, a DC 29 nije završena, nužno je u roku završiti ovu dionicu.

Marija Bistrica kao najpoznatije hrvatsko Marijansko svetište 2013. godine posjetilo je oko 1 000 000 hodočasnika, te je cesta od vitalnog značaja za čitavo podrujče, a prije svega je važna sigurnost pješaka koji za vrijeme blagdana dolaze.  

Predstavnici Osijek – Koteksa naglasili su da će do 30.07.2014. godine cestom biti moguće prometovati, a faza koja slijedi kroz naseljeno područje gdje se usporedno radi i vodovod biti će najkompliciranija. Do lipnja je ostalo 4 km asfaltiranja prvog sloja, a nakon toga slijedi završni sloj za koji je potrebno 20 dana i cestu je potrebno zatvoriti.

Predstavnici Hrvatskih Cesta, župan KZŽ Željko Kolar, predsjednica Županijske skupštine Vlasta Hubicki, kao i monsinjor Zlatko Koren složili su se da cesta vikendom ne može biti zatvorena, te će se tempo završnog sloja dogovoriti uzevši u obzir sve parametre važne za Mariju Bistricu i  dolazak hodočasnika. Predstavnici Hrvatskih Cesta tražili su poštivanje  ugovora i detaljan dinamički plan jer je cesta od vitalnog značenja kako za stanovnike, Općinu,  Županiju tako i svetište.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook