Prethodni članak
Sljedeći članak

Devet slika sa vjerskim motivima traži autora ili vlasnika

Policijski službenici Policijske uprave krapinsko-zagorske su prilikom pretrage obiteljske kuće u Krapini pronašli su devet slika sa vjerskim motivima (postaje križnog puta). Sve su slike slikane tehnikom ulje na platnu i veličine su 54x35 cm.


Policijski službenici Policijske uprave krapinsko-zagorske su prilikom pretrage obiteljske kuće u Krapini, u studenom 2010., pronašli devet slika sa vjerskim motivima (postaje križnog puta). Sve su slike slikane tehnikom ulje na platnu i veličine su 54x35 cm.

Vlasnik kuće u kojoj je izvršena pretraga nije mogao potvrditi podrijetlo slika već je izjavio kako je slike dobio od njemu nepoznate osobe tijekom Domovinskog rata. Obzirom na navedeno postoji mogućnost da slike potječu iz neke od mnogobrojnih crkava sa područja koja su bila zahvaćena ratnim događanjima.

O pronalasku slika obaviještene su sve policijske uprave kao i nadležni odjeli Ministarstva kulture, međutim, do sada nisu zaprimljene korisne informacije o njihovom podrijetlu.

Obzirom da podrijetlo slika do sad nije utvrđeno mole se građani koji imaju bilo kakve korisne informacije o mogućem podrijetlu ovih slika da ih dostave Ministarstvu unutarnjih poslova na mail [email protected] ili Ministarstvu kulture.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook