Prethodni članak
Sljedeći članak

Bjegunac krao bakar na crkvi

BUDINŠČINA – Otkriva se moguća pozadina napada na policajca u utorak u središtu Konjščine. Naime, policija osnovan


BUDINŠČINA – Otkriva se moguća pozadina napada na policajca u utorak u središtu Konjščine. Naime, policija osnovano sumnja da su Pero Kukić (25) i njegov kompanjon Milan Đorđević (27) u noći na nedjelju počinili tešku krađu u obližnjoj Budinščini, gdje se navodno Kukić još skriva pred policijom.

Sa crkve Sv. Petra u Gotalovcu kod Budinščine ukrali su bakrene žljebove, lim, cijevi i opšave, sve ukupno vrijedno oko 20 tisuća kuna. Zato se nagađa da je policija imala saznanja o mogućim kradljivcima pa su ih i u utorak zatekli u Konjščini. Tad je Kukić pobjegao iz auta, a kad ga je policajac pokušao sustići, Pero je izvadio pištolj u pucao prema njemu i pobjegao u polje.

Policajac je prošao neozlijeđen, a M. Đorđević je sproveden u zlatarbistričku policiju. Nakon dovršene kriminalističke obrade, Đorđević je u srijedu pušten kući. Kukića i dalje lovi policija, iako je službeno opsežna potjera obustavljena.

Njega čeka puno ozbiljniji problem sa pravosuđen jer bi trebao odgovarati i za teški pokušaj ubojstva policajca. Isto tako, traže ga Općinski sud u Slavonskome Brodu i Županijski sud u Bjelovaru. Kukić je naoružan i opasan pa policiji predstoji težak posao da stane na kraj iskusnome kriminalcu.

Tekst i snimka : Zoran Gregurek

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook